Halušky a borůvkové knedlíky: Resort Valachy připravil nové kurzy vaření

Halušky a borůvkové knedlíky: Resort Valachy připravil nové kurzy vaření

Po úspěchu kurzů pečení valašských frgálů jsme v Resortu Valachy připravili další novinky pro fanoušky regionální kuchyně. Nově nabízíme také kurzy přípravy valašských halušek a borůvkových knedlíků v Bistru Razula. První „haluškový“ kurz se koná v neděli 4. září, kurz přípravy borůvkových knedlíků v neděli 11. září.

„Halušky jsou sice obecně považovány především za slovenskou národní specialitu, ale díky blízkosti hranice v minulosti zdomácněly i v našem regionu. Ani v restauracích našich hotelů nechybí v pravidelné nabídce a těší se u hostů velké oblibě. Stejně tak patří neodmyslitelně k Valašsku borůvkové knedlíky. Místní lesy jsou plné borůvek, které mají v domácí kuchyni, i s dalšími druhy ovoce, četné využití,“ vysvětluje Josef Tydlačka, valašský rodák a šéfkuchař Bistra Razula, jenž kurzy povede.

Co se naučíte?

Na kurzu přípravy halušek se účastníci naučí variantu s brynzou a slaninou. Při kurzu borůvkových knedlíků se v „přestávce“ při čekání na vykynutí těsta naučí vyrábět ještě jednu tradiční pochoutku – hruškové chutney. Aktuálně jsou vypsány první termíny kurzů, v pří padě zájmu se budou oba kurzy konat pravidelně.

V nabídce Resortu Valachy najdete také oblíbený kurz pečení frgálů, příležitostně pořádáme také kurzy pečení pizzy (nejen) pro děti

Resort Valachy nabízí své kurzy také firmám a skupinám jako originální teambuilding. Pro firmy už organizujeme i mini kurzy výroby sýrových korbáčků nebo pletení vánoček.
Halušky a borůvkové knedlíky: Resort Valachy připravil nové kurzy vaření