Jedinečnost, křehkost a výrazná chuť. Okuste něco opravdu speciálního. Steaky ze stařeného masa patří mezi hosty Spa hotelu Lanterna k těm nejoblíbenějším pokrmům. Vychutnejte si jedinečné chuťové vlastnosti stařeného hovězího a vepřového masa, kuchařské umění našeho týmu i nádherný výhled na beskydskou krajinu. Více o stařeném masu se dozvíte zde.
Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si můžete denně od 11:30 do 21:30 pochutnat na těchto specialitách:
Naši sommeliéři vám k pokrmu rádi doporučí také snoubená vína. Na pokrmy ze stařeného masa není nutná rezervace předem. Kompletní gastronomickou nabídku Spa hotelu Lanterna najdete zde.
Při staření neboli suchém zrání je maso ponecháno při stálé nízké teplotě v lednici po dobu průměrně 4 až 5 týdnů. Během této doby v mase probíhají přirozené enzymatické a biochemické procesy. Maso postupně "povoluje", získává křehkost, výsledkem je také jeho výraznější chuť.
Ve Spa hotelu Lanterna pro vás kuchaři staří maso z těch nejlepších chovů, našim dodavatelem je Farma Rudimov. Maso se po dobu zrání potírá lojem, do lednice je navíc doplňována kamenná sůl pro ještě lepší klima.
Zrající maso můžete vidět v Dry Ageru přímo v prostorách restaurace hotelu. Dle toho, jak maso postupně dozrává, kuchaři maso postupně zpracovávají a připravují pravidelně aktualizovanou nabídku pokrmů.