Dopřejte si zážitek: steaky ze stařeného masa

Jedinečnost, křehkost a výrazná chuť. Okuste něco opravdu speciálního. Steaky ze stařeného masa patří mezi hosty Spa hotelu Lanterna k těm nejoblíbenějším pokrmům. Vychutnejte si jedinečné chuťové vlastnosti stařeného hovězího a vepřového masa, kuchařské umění našeho týmu i nádherný výhled na beskydskou krajinu. Více o stařeném masu se dozvíte zde.

Aktuální nabídka specialit:

Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si můžete denně od 11:30 do 21:30 pochutnat na těchto specialitách:

  • SPECIÁLNÍ NABÍDKA: Stařený hovězí tomahawk nebo T-bone steak (dle aktuální nabídky), pečené brambory, zelenina (servírováno pro 2 osoby)... 1 990 Kč

Naši sommeliéři vám k pokrmu rádi doporučí také snoubená vína. Na pokrmy ze stařeného masa není nutná rezervace předem. Kompletní gastronomickou nabídku Spa hotelu Lanterna najdete zde.

NÁŠ TIP: Spojte gastronomii s ubytováním a příjemnou relaxací. Svůj pobyt v srdci Beskyd s neomezeným wellness si můžete rezervovat zde.

O stařeném masu

Při staření neboli suchém zrání je maso ponecháno při stálé nízké teplotě v lednici po dobu průměrně 4 až 5 týdnů. Během této doby v mase probíhají přirozené enzymatické a biochemické procesy. Maso postupně "povoluje", získává křehkost, výsledkem je také jeho výraznější chuť. 

Ve Spa hotelu Lanterna pro vás kuchaři staří maso z těch nejlepších chovů, našim dodavatelem je Farma Rudimov. Maso se po dobu zrání potírá lojem, do lednice je navíc doplňována kamenná sůl pro ještě lepší klima.

Zrající maso můžete vidět v Dry Ageru přímo v prostorách restaurace hotelu. Dle toho, jak maso postupně dozrává, kuchaři maso postupně zpracovávají a připravují pravidelně aktualizovanou nabídku pokrmů. 

 
 

Dopřejte si zážitek: steaky ze stařeného masa