Originální valašské

Ke kořenům Valašska

Originální zážitkový program, který vás provede krásnou valašskou přírodou, dá vám ochutnat místní gastronomické speciality a přiblíží vám náš rázovitý, při tom však srdečný region. Hravou formou poznáte bohaté kulturní, řemeslné i folklórní dědictví. Program realizujeme po celý rok, ve všech ročních obdobích! Tož vitajte!

16-120 osob

Po stopách portášů

Po stopách portášů je originální komunikační teambuildingový program, jehož principem je plnění zadaných úkolů. Aktivity jsou zaměřeny na různé dovednosti portášů - manuální zručnost, paměť, vzájemnou komunikaci, spolupráci. Za splnění těchto úkolů získají budoucí portáši jednotlivé části mapy, které je po spojení dovedou k ukrytému pokladu. Program je vhodný pro kolektiv, který se chce seznámit či více spolupracovat napříč firmou.

15-80 osob

Frgálová manufaktura

V rámci teambuildingových a firemních akcí či pro zpestření konferencí a kongresů vám nabízíme originální program, v němž si můžete vyzkoušet výrobu typické valašské speciality – valašského frgálu.

15-25 osob

Valašsko bez hranic

Vyzkoušejte si originální hry na motivu zábavy a běžného života na Valašsku - vyzkoušejte si třeba dojení kozy, pašování pálenky nebo valašský kroj.

20-120 osob

Putování za řemesly

Poznejte valašská tradiční řemesla, která byla součástí doby minulé v podhůří Beskyd. Díky pohodovému programu si odpočinete při rukodělných tradičních činnostech a odnesete si také nejméně jeden originální výrobek.

15-80 osob

Myslivec na víně

Vychutnejte si speciální gastronomický večer zaměřený nejen na jídlo a víno, ale také valašské zvyky a myslivost. Výborná tematická gastronomie, poutavé vyprávění zemitého valašského myslivce i soutěž na závěr.

20-80 osob

Posezení u táboráku

Poseďte se svými kolegy či obchodními partnery u táboráku, opečte si špekáček, dejte si domácí chleba či zakousněte frgál a vše zapijte valašským pivem. Rádi vám domluvíme i heligonkáře.

20-80 osob

Kurz přípravy borůvkových knedlíků

Naučte se připravovat lahodné borůvkové knedlíky a hruškové chutney. Kurzem vás provede Josef Tydlačka, kuchař a rodák z Velkých Kalovic.

10-20 osob

Bylinková manufaktura

Seznámíme vás s bylinkami divoce rostoucími v Beskydech i jejich magickými účinky, poradíme, jak je sbírat i co z nich vyrobit. Kouzlem světa bylinek vás provede sympatická bylinkářka Kateřina Podzemná, která se zabývá přírodními výrobky již dlouhá léta a má bohaté zkušenosti, o které se s vámi ráda podělí. Při povídání si vychutnáte šálek dobrého bylinkového čaje.

15-30 osob

Valachova hostina

Komentovaná degustační večeře, kterou pro vás na míru připraví jeden z našich šéfkuchařů tak, abyste ochutnali co nejvíce z valašské gastronomie v moderním pojetí. Své kulinářské dovednosti otestujete následně při týmové soutěži „O nejlepší valašský bramborák“.

20-70 osob