Velké Karlovice žily o uplynulém víkendu gastronomií. Stovky návštěvníků si nenechaly ujít ukončení grilovací sezóny na terase hotelu Horal, kurz pečení frgálů v Galiku nebo degustační večer s Vinařem roku Jindřichem Kadrnkou v hotelu Lanterna.

Vrcholem víkendu byl v sobotu 7. října 2023 Galavečer s michelinských šéfkuchařem Romanem Paulusem, jenž zavítal do Spa hotelu Lanterna a pro hosty připravil degustační menu o pěti chodech. Přední česká kuchařská osobnost, která mimo své domovské Bistro Paulus v Olomouci hostuje jen zcela výjimečně, přilákala do Lanterny šest desítek milovníků zážitkové gastronomie. Restaurace tak byla zcela vyprodaná.

„Jsme rádi, že jsme mohli hostům nabídnou tento mimořádný zážitek. Spolupráce s Romanem Paulusem je skvělá i pro náš tým, který se společně s ním na přípravě večeře mohl podílet. Je skvělé čerpat zkušenosti od takové osobnosti, jakou je právě Roman Paulus,“ nechala se slyšet ředitelka Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

Součástí menu, které Roman Paulus hostům připravil, bylo mj. foie gras s hruškou, kapary a rozinkami, pošírovaný halibut s mušlovým ragú nebo originální dezert, připravený z bílé čokolády, okurky a kopru.

Galavečer s Romanem Paulusem si můžete vychutnat i v roce 2024! Více informací k akci.

 

Fotogalerie z roku 2023