Zážitková gastronomie restaurace Vyhlídka

 

Štítky: Náš tip

Zážitková gastronomie restaurace Vyhlídka

Zážitková gastronomie je určena všem, kteří se nespokojí s „běžným“ jídlem. V naší zážitkové restauraci Vyhlídka se vysoká gastronomie snoubí s perfektním servisem a mistrovskými díly z rukou šéfkuchaře Josefa Tydlačky a jeho týmu. Jídla si zde vychutnáte skutečně všemi smysly.

Restaurace Vyhlídka vyniká citlivě designovaným interiérem a krásným výhledem do krajiny. Při stolování pak důležitou roli hraje nejen kombinace čerstvých surovin a skladba pokrmu, ale také způsob jeho prezentace na talíři. Dokonalý zážitek umocňuje také degustace vín za asistence sommeliéra, který svým doporučením dotváří celkový dojem z pokrmu.

NOVINKA NA LANTERNĚ: Technologie Coravin, díky které můžeme hostům k degustačnímu menu nabídnout "po sklence" také ta nejdražší a velmi vzácná vína. Více informací a rozhovor se sommelierem Michalem Papšíkem zde.

AKTUÁLNÍ NABÍDKA RESTAURACE VYHLÍDKA  //  GASTRONOMICKÝ A SPOLEČENSKÝ KALENDÁŘ


AKTUÁLNÍ NABÍDKA: Letní degustační menu restaurace Vyhlídka

  • ... Sekt Pinot Blanc – Ryzlink Vlašský, Gala
  • Mousse z kozího sýra s nakládaným melounem, špenátový gel
  • Zauzené kachní prosciutto s jablečnou omáčkou, želé z calvadosu 
  • ... Ryzlink rýnský 2018 - Valtická, pozdní sběr, Mlýnek
  • Zalévaný krém z lučního sena, restovaná slanina, zakysaná smetana, mrkev, bramborová sláma
  • Filet z mořského sivena, grilované brambory, šalotkový přeliv, ředkev, hrášek
  • ... Veltlínské zelené 2017 - Staré keře, pozdní sběr, Sedlák
  • Telecí váleček v úpravě sous vide a ragú z černého kořene, hráškové pyré, čokoládová omáčka
  • ... Merlot 2017 BQ, výběr z hroznů, Beneš
  • Jahodová panna cotta provoněná levandulí v máslové krustě s čokoládovou pěnou, limetkový sorbet 
  • ...Muškát Moravský Frizzante 2018, Sedlák 

Menu si budete moci vychutnat od 1. 7. do 31. 8. 2019, slavnostní uvedení menu 27. 7. 2019 s průvodním slovem šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna Josefa Tydlačky a našich sommeliérů (nutná rezervace předem)

Cena: 990 Kč (bez vín), 1 590 Kč (s víny), pro ubytované hosty cena večeře za doplatek 590 Kč (bez vín) nebo 1 190 Kč (s víny)

Nutná rezervace minimálně 1 den předem na lanterna@valachy.cz nebo tel: +420 571 477 300

Rezervace a otevírací doba

  • Degustační menu si rezervujte minimálně 1 den předem, kapacita omezena na max. 40 míst
  • Rezervace:  +420 571 477 300, e-mail: lanterna@valachy.cz
  • Otevírací doba: menu podáváme od 18:00 do 22:00, příchod hostů od 18:00 do 19:30

Náš tým

  • Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna: Josef Tydlačka
  • Sommeliéři: Michal Papšík, Martin Šoupal
  • Vedoucí obsluhy: Martin Šoupal, zástupce: Jiří Buček

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.