Zážitková gastronomie restaurace Vyhlídka

 

Štítky: Náš tip

Zážitková gastronomie restaurace Vyhlídka

Zážitková gastronomie je určena všem, kteří se nespokojí s „běžným“ jídlem. V naší zážitkové restauraci Vyhlídka se vysoká gastronomie snoubí s perfektním servisem a mistrovskými díly z rukou šéfkuchaře Josefa Tydlačky a jeho týmu. Jídla si zde vychutnáte skutečně všemi smysly.

Restaurace Vyhlídka vyniká citlivě designovaným interiérem a krásným výhledem do krajiny. Při stolování pak důležitou roli hraje nejen kombinace čerstvých surovin a skladba pokrmu, ale také způsob jeho prezentace na talíři, požitek ze způsobu servírování a v neposlední řadě vůně i vybraná chuť nabízeného jídla. Dokonalý zážitek umocňuje také degustace vín za asistence sommeliéra, který svým doporučením dotváří celkový dojem z pokrmu.

Pro uzavřené společnosti je možné objednat degustaci vína i s odborným komentářem či degustace koňaků.

NOVINKA NA LANTERNĚ: Technologie Coravin, díky které můžeme hostům k degustačnímu menu nabídnout "po sklence" také ta nejdražší a velmi vzácná vína. Více informací a rozhovor se sommelierem Michalem Papšíkem zde.

AKTUÁLNÍ NABÍDKA RESTAURACE VYHLÍDKA  //  GASTRONOMICKÝ A SPOLEČENSKÝ KALENDÁŘ

 

AKTUÁLNÍ NABÍDKA: Degustační menu s vinařstvím Jan Stávek

  • Telecí tataráček se sezamem, sušená medová rajčátka s prosciuttem
  • ....Rosé Bočky 2017 VOC, suché
  • Marinovaný losos s květákovým chutney s cibulkou a koprovým gelem
  • Zalévaná polévka z medvědího česneku se zastřeným křepelčím vejcem a strouhaným foie gras
  • ....Dědova Večerka 2017, Famili 60´cuveé, suché
  • Jemné chřestové risotto na másle s pěnou z kozího sýra a mrkvovým julienne
  • ....Tramín 2017, pozdní sběr, suché
  • Stařený nízký roštěnec s pečenými ranými brambory s glazírovanou ředkvičkou a omáčkou z červeného Lokuse
  • ....Pinot Noir Reserva 2015, výběr z hroznů, suché
  • Rebarborový krém s jahodovým sorbetem a máslovou drobenkou s čokoládovým chipsem
  • ....Rosé Nad Zahrady, 2017, výběr z hroznů, polosuché
  • Nové menu můžete ochutnat ve Spa hotelu Lanterna od 1. 5. do 30. 6. 2019, slavnostní uvedení menu s průvodním slovem 8. 5. 2019.

Menu si budete moci vychutnat od 1. 5. do 31. 7. 2019.

Cena: 990 Kč (bez vín), 1 590 Kč (s víny), pro ubytované hosty cena večeře za doplatek 590 Kč (bez vín) nebo 1 190 Kč (s víny)

NÁŠ TIP: Vychutnejte si představení nového degustačního menu snoubeného s víny Jan Stávek (držitel ocenění Vinařství roku 2017 v ČR) za doprovodu saxofonisty Dee Saxxe s průvodním slovem šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna Josefa Tydlačky a vinaře Jana Stávka ve středu 8. 5. 2019.

Nutná rezervace minimálně 1 den předem na lanterna@valachy.cz nebo tel: +420 571 477 300

 

Rezervace a otevírací doba

  • Degustační menu si rezervujte minimálně 1 den předem, kapacita omezena na max. 40 míst
  • Rezervace:  +420 571 477 300, e-mail: lanterna@valachy.cz
  • Otevírací doba: menu podáváme od 18:00 do 22:00, příchod hostů od 18:00 do 19:30

Náš tým

  • Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna: Josef Tydlačka
  • Sommeliéři: Michal Papšík, Martin Šoupal
  • Vedoucí obsluhy: Martin Šoupal, zástupce: Jiří Buček


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.