Zážitková gastronomie restaurace Vyhlídka

 

Zážitková gastronomie restaurace Vyhlídka

Zážitková gastronomie je určena všem, kteří se nespokojí s „běžným“ jídlem. V naší zážitkové restauraci Vyhlídka se vysoká gastronomie snoubí s perfektním servisem a mistrovskými díly z rukou kreativního šéfkuchaře Petera Džurňáka a jeho týmu. Jídla si zde vychutnáte skutečně všemi smysly.

Restaurace Vyhlídka vyniká citlivě designovaným interiérem a krásným výhledem do krajiny. Při stolování pak důležitou roli hraje nejen kombinace čerstvých surovin a skladba pokrmu, ale také způsob jeho prezentace na talíři, požitek ze způsobu servírování a v neposlední řadě vůně i vybraná chuť nabízeného jídla. Dokonalý zážitek umocňuje také degustace vín za asistence sommeliéra, který svým doporučením dotváří celkový dojem z pokrmu.

Pro uzavřené společnosti je možné objednat degustaci vína i s odborným komentářem či degustace koňaků.

NOVINKA NA LANTERNĚ: Technologie Coravin, díky které můžeme hostům k degustačnímu menu nabídnout "po sklence" také ta nejdražší a velmi vzácná vína. Více informací a rozhovor se sommelierem Michalem Papšíkem zde.

NÁŠ TIP: Věnujte zážitkovou gastronomii restaurace vyhlídka jako dárek. Dárkové poukazy zde.

AKTUÁLNÍ NABÍDKA RESTAURACE VYHLÍDKA  //  GASTRONOMICKÝ A SPOLEČENSKÝ KALENDÁŘ


AKTUÁLNÍ NABÍDKA: Degustační menu restaurace Vyhlídka s vinařstvím Juřeník & Žďárský

  • Pečivo se zeleným máslem
  • ...  Tramín 2018 pozdní sběr, suché
  • Amuse bouche: Limetková espuma, limetkový kaviár, uzený pstruh
  • ... Chardonnay no.2. 2017 pozdní sběr, suché
  • Domácí sýr, švestkový gel, červená řepa, kaštany
  • Batátový krém
  • ... Chardonnay 2017 pozdní sběr, suché
  • Těsto plněné ricottou a krevetovou fáší, smetanová petrželová zálivka
  • ... Merlot 2016 výběr z hroznů, suché
  • Konfitovaný bůček, jablečené pyré, česnekové pyré, grilovaný brambor
  • ... Rulandské bílé 2016 výběr z bobulí, sladké
  • Čokoládové brownies s oříškokaramelovým krémem, citrusový sorbet, káva espresso
  • Sladká tečka: makronky, madlenky, pralinky

ZAJÍMAVOST: Menu pro vás sestavil zcela výjimečně Tobiáš Buzek, student Střední školy hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD Šilheřovice, s.r.o., ve spolupráci s kreativním šéfkuchařem Spa hotelu Lanterna Peterem Džurňákem  a sommeliérem Miroslavem Sochorou. Menu pro vás připraví tým Spa hotelu Lanterna. Více informací o spolupráci s Tobiášem Buzkem.

Více informací:

  • Slavnostní uvedení degustačního menu s průvodním slovem snoubenými víny sommeliéra Spa hotelu Lanterna Miroslava Sochory a Robina Juřeníka, zástupce vinařství Juřeník & Žďárský proběhne 11. 4. 2020.
  • Cena: 990 Kč (bez vín), 1 590 Kč (s víny), pro ubytované hosty cena večeře za doplatek 590 Kč (bez vín) nebo 1 190 Kč (s víny)
  • Menu si můžete vychutnat do 30. 4. 2020
Nutná rezervace minimálně 1 den předem na lanterna@valachy.cz nebo tel: +420 571 477 300

Rezervace a otevírací doba

  • Degustační menu si rezervujte minimálně 1 den předem, kapacita omezena na max. 40 míst
  • Rezervace:  +420 571 477 300, e-mail: lanterna@valachy.cz
  • Otevírací doba: menu podáváme od 18:00 do 22:00, příchod hostů od 18:00 do 19:30

Náš tým

  • Kreativní šéfkuchař Spa hotelu Lanterna: Peter Džurňák
  • Výkonný šéfkuchař: Josef Tydlačka
  • Sommeliéři: Martin Šoupal, Miroslav Sochora
  • Vedoucí obsluhy: Martin Šoupal, zástupce: Jiří Buček


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.