Zážitková gastronomie restaurace Vyhlídka

 

Zážitková gastronomie restaurace Vyhlídka

Zážitková gastronomie je určena všem, kteří se nespokojí s „běžným“ jídlem. V naší zážitkové restauraci Vyhlídka se vysoká gastronomie snoubí s perfektním servisem a mistrovskými díly z rukou šéfkuchaře Josefa Tydlačky a jeho týmu. Jídla si zde vychutnáte skutečně všemi smysly.

Restaurace Vyhlídka vyniká citlivě designovaným interiérem a krásným výhledem do krajiny. Při stolování pak důležitou roli hraje nejen kombinace čerstvých surovin a skladba pokrmu, ale také způsob jeho prezentace na talíři, požitek ze způsobu servírování a v neposlední řadě vůně i vybraná chuť nabízeného jídla. Dokonalý zážitek umocňuje také degustace vín za asistence sommeliéra, který svým doporučením dotváří celkový dojem z pokrmu.

Pro uzavřené společnosti je možné objednat degustaci vína i s odborným komentářem či degustace koňaků.

NOVINKA NA LANTERNĚ: Technologie Coravin, díky které můžeme hostům k degustačnímu menu nabídnout "po sklence" také ta nejdražší a velmi vzácná vína. Více informací a rozhovor se sommelierem Michalem Papšíkem zde.

AKTUÁLNÍ NABÍDKA RESTAURACE VYHLÍDKA  //  GASTRONOMICKÝ A SPOLEČENSKÝ KALENDÁŘ


AKTUÁLNÍ NABÍDKA: Degustační menu s víny vinařství Klobása

  • ... Sauvignon 2018 pozdní sběr, suché
  • Křenový mousse s marinovaným lososem, citrónovým kaviárem a chipsem
  • Valašský sýr v popelu z jehličí, šípkový coulis, špenátová houba, hříbkové želé
  • ... Tramín červený 2018 pozdní sběr, polosuché
  • Zalévaný kaštanový krém, nakládané hříbky, mrkvový gel, bramborová sláma, zakysaná smetana
  • ... Veltlínské zelené 2017 „Staré keře“ pozdní sběr, suché
  • Pošírovaný hovězí jazyk na risottu z červené řepy, fenyklový julienne, černý lanýž
  • ... Chardonnay 2017 pozdní sběr, suché
  • Pomalu pečené jehněčí hřebínky, dýňové pyré, ragú z černého kořene s liškami na másle
  • ... Zweigeltrebe 2016/2017 výběr z hroznů, suché
  • Čokoládový brownies s oříšky, makový krém s fíky, sorbet z lesních plodů, drobenka, ovoce

Slavnostní uvedení degustačního menu s průvodním slovem šéfkuchaře a majitele vinařství Klobása 7. 12. 2019. Menu si můžete vychutnat do 30. 12. 2019 

Cena: 990 Kč (bez vín), 1 590 Kč (s víny), pro ubytované hosty cena večeře za doplatek 590 Kč (bez vín) nebo 1 190 Kč (s víny)

Nutná rezervace minimálně 1 den předem na lanterna@valachy.cz nebo tel: +420 571 477 300

Rezervace a otevírací doba

  • Degustační menu si rezervujte minimálně 1 den předem, kapacita omezena na max. 40 míst
  • Rezervace:  +420 571 477 300, e-mail: lanterna@valachy.cz
  • Otevírací doba: menu podáváme od 18:00 do 22:00, příchod hostů od 18:00 do 19:30

Náš tým

  • Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna: Josef Tydlačka
  • Sommeliéři: Martin Šoupal, Miroslav Sochora
  • Vedoucí obsluhy: Martin Šoupal, zástupce: Jiří Buček


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.