Ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla: Nepropouštěli jsme, naopak, hledáme nové kolegy.

 

Ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla: Nepropouštěli jsme, naopak, hledáme nové kolegy.

Resort Valachy provozuje čtyři hotely a relaxační centrum Wellness Horal ve Velkých Karlovicích a patří k nejvyhledávanějším turistickým cílům v zemi. Zatímco mnohde jinde se propouštělo, resort dopady nouzového stavu nejen ustál, ale chystá se rozšiřovat služby i řady zaměstnanců. Více v rozhovoru s generálním ředitelem Tomášem Blablou.


Pan řediteli, jak jste přečkali dobu nouzového stavu? 

Nebudu zastírat, že to bylo těžké období. Vůbec se nedivím, že to řadu jiných podniků ekonomicky „položilo“. My máme naštěstí v zádech zázemí silné společnosti HP TRONIC, která vlastní síť elektro prodejen Datart nebo značku ETA. Díky tomu, že nás mateřská firma podržela, jsme nejen nemuseli propustit nikoho ze 180 zaměstnanců, ale naopak hledáme nové kolegy. Kvalitní a stabilní personál je základem toho, proč se k nám každý rok vrací tisícovky spokojených hostů.

Které profese tedy nyní hledáte?

Rozšiřujeme týmy kuchyně a obsluhy našich wellness hotelů Lanterna a Horal, ale i dalších provozů. Hledáme kuchaře, kuchařky, číšníky, servírky, obsluhu do Vital baru ve Wellness Horal, ale například i pekařky, pekaře, cukrářky a cukráře pro naši pekárnu frgálů, cukroví a pečiva pro naše hotely i další odběratele.

Co zaměstnancům nabízíte?

Vedle stabilní mzdy vždy včas na účtu je to řada benefitů, které v oboru gastronomie nejsou běžné, třeba personální ubytování, zaměstnanecké slevy až 40 % na nákupy v Datartu, výhodné tarify pro mobily, výhodné ceny elektřiny a plynu do domácnosti, příspěvek na penzijní připojištění a v neposlední řadě možnost zdarma využít Wellness Horal. 

Co nového plánujete, že rozšiřujete tým?

Hlavním důvodem je právě zahájená rekonstrukce Spa hotelu Lanterna, kde budujeme venkovní terasu a čekají nás úpravy restaurace a celkové koncepce gastro a dalších služeb. Na léto chystáme i další novinky.

Co říkáte na to, že mnoho lidí z gastronomie rezignovalo a našlo si nové uplatnění mimo svůj obor?

Vím o tom, rozumím pocitu nejistoty. Ale těm, kteří přece jen nechtějí rezignovat na své dlouholeté zkušenosti, bych chtěl vzkázat, že u nás o jistoty a stabilitu nemusí mít obavy. Dál mohou dělat práci, která je baví a naplňuje. Rádi ale přijmeme i zájemce s méně zkušenostmi. Podstatné je nadšení pro věc a ochota pracovat. Vše ostatní rádi naučíme.

Více o pracovních nabídkách v Resort Valachy ZDE.