Vyrobte si Valašské müsli podle Resortu Valachy
Inspirujte se naší kuchyní a připravte si doma vlastní müsli z typických valašských surovin, tak jak je nabízeno hostům hotelů Resortu Valachy. Je to skvělý základ kvalitní a vydatné snídaně opravdu pro každého, navíc příprava není vůbec složitá!
Skvělé i jako vlastnoručně vyrobený dárek pro vaše blízké.
- Ve velké míse smíchejte oboje vločky a slunečnicová semínka. V kastrolu rozpusťte kokosový olej, přidejte třtinový cukr a med tak, aby vznikla tekutá hmota. Tu nalijte na vločkovou směs a velmi pečlivě promíchejte, aby se hmotou obalily všechny vločky.
- Vyložte hluboký plech pečícím papírem, vysypejte na něj vločky a rovnoměrně je rozložte. Vložte do trouby vyhřáté na 170°C a pečte asi 25 minut, než budou mít vločky zlatou barvu a budou křupavé. V průběhu pečení je nutné vločky zhruba každých 10 minut promíchat, aby se opekly rovnoměrně.
- Nechejte vločky zchládnout a mezitím si nachystejte ořechy. Lískové a vlašské ořechy opečte v troubě při teplotě 200°C maximálně 8 minut. Pokud koupíte neoloupané/neblanšírované lískové ořechy, opečte je zvlášť, hned vysypejte na kuchyňskou utěrku, v které oříšky pořádně promněte, abyste je zbavili slupky. Oříšky pak můžete nakrájet na půl a spolu s mandlovými lupínky nakrájenými sušenými švestky je vmíchejte do opečených vloček a je hotovo.