Vyrobte si Valašské müsli podle Resortu Valachy

Inspirujte se naší kuchyní a připravte si doma vlastní müsli z typických valašských surovin, tak jak je nabízeno hostům hotelů Resortu Valachy. Je to skvělý základ kvalitní a vydatné snídaně opravdu pro každého, navíc příprava není vůbec složitá!

Skvělé i jako vlastnoručně vyrobený dárek pro vaše blízké.

 

Recept na Valašské müsli

  • 500 g ovesných vloček
  • 250 g pohankových, příp. špaldových vloček
  • 30 g kokosového oleje
  • 50 g třtinového cukru
  • 130 g medu
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g lískových oříšků
  • 50 g mandlí (lupínky nebo hranolky)
  • 100 g sušených švestek
  • Ve velké míse smíchejte oboje vločky a slunečnicová semínka. V kastrolu rozpusťte kokosový olej, přidejte třtinový cukr a med tak, aby vznikla tekutá hmota. Tu nalijte na vločkovou směs a velmi pečlivě promíchejte, aby se hmotou obalily všechny vločky.
  • Vyložte hluboký plech pečícím papírem, vysypejte na něj vločky a rovnoměrně je rozložte. Vložte do trouby vyhřáté na 170°C a pečte asi 25 minut, než budou mít vločky zlatou barvu a budou křupavé. V průběhu pečení je nutné vločky zhruba každých 10 minut promíchat, aby se opekly rovnoměrně.
  • Nechejte vločky zchládnout a mezitím si nachystejte ořechy. Lískové a vlašské ořechy opečte v troubě při teplotě 200°C maximálně 8 minut. Pokud koupíte neoloupané/neblanšírované lískové ořechy, opečte je zvlášť, hned vysypejte na kuchyňskou utěrku, v které oříšky pořádně promněte, abyste je zbavili slupky. Oříšky pak můžete nakrájet na půl a spolu s mandlovými lupínky nakrájenými sušenými švestky je vmíchejte do opečených vloček a je hotovo.