Recept na halušky z medvědího česneku podle našeho šéfkuchaře
Sezóna medvědího česneku je opět tady! Pokud si chcete vylepšit jídelníček touto jarní bylinou, která je považována za vysoce účinný zdroj vitamínů a energie, nechejte se inspirovat receptem šéfkuchaře Bistra Razula Josefa Tydlačky. Vyzkoušejte jeho halušky z medvědího česneku se slaninou, zakysanou smetanou a pestem.
NÁŠ TIP NA DALŠÍ RECEPTY Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU: Uvařte si výbornou krémovou polévku s medvědím česnekem a zastřeným vejcem nebo si udělejte poctivé pesto s ořechy a parmezánem - recepty najdete zde.
Recept na halušky z medvědího česneku
Postup
- Medvědí česnek omyjeme, vložíme do mixéru, přilejeme vodu a rozmixujeme
- Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim rozmixovaný medvědí česnek, přisypeme hladkou mouku, trošku soli a vymícháme haluškové těsto
- Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Do ní protlačíme halušky, které vaříme do té doby, než vyplavou na povrch. Halušky scedíme, rychle propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat
- Slaninu orestujeme dozlatova (část si necháme stranou na dozdobení), přidáme k ní uvařené halušky z medvědího česneku, lehce prohřejeme a dáme na talíř.
- Porci dozdobíme zakysanou smetanou, orestovanou slaninou a zakápneme pestem z medvědího česneku (medvědí česnek společně s olivovým olejme a solí rozmixujeme do hladkého pesta).
Přejeme dobrou chuť.