Saunová čepice – váš užitečný pomocník do sauny

Možná jste si již všimli, že v nabídce Wellness shopu ve Wellness Horal nabízíme na prodej saunové čepice a klobouky. A třeba jste již v sauně narazili na někoho, kdo je běžně používá…

A možná vás také napadlo, že je nesmyslné a zbytečné používat čepici v tak extrémně horkém prostředí, jakým je právě sauna. Jak je to tedy ve skutečnosti?

Nedejte se mýlit, saunová čepice je velmi užitečným pomocníkem, pokud si chcete prodloužit pobyt v sauně a využít naplno účinky působení horkého vzduchu na tělo.

Jak známo - čím výše v sauně sedíte, tím větším teplotám tělo vystavujete. Pokud se saunujete vsedě, je právě hlava vystavena vyšším teplotám než zbytek těla. Na hlavě se přitom nachází důležitý termoregulační senzor a ten vám může v takové situaci předčasně vysílat signál, že jste již dostatečně prohřátí a je na čase opustit saunu. Přitom ve skutečnosti tomu tak ještě není a tělo na rozdíl od hlavy se teprve postupně rozehřívá.

Saunová čepice tento problém pomáhá řešit – eliminuje teplotní čidlo na vaší hlavě, což vám umožňuje ještě lepší prohřátí tělo, aniž byste byli vystaveni nepříjemným pocitům. Čepice navíc chrání i vlasy - či pokožku hlavy u návštěvníků, kteří jsou ostříhaní nakrátko nebo nosí oholenou hlavu.

Saunové čepice můžete zakoupit ve Wellness shopu našeho Wellness Horal:

  • Menší čepice - bavlněná zeleno-šedo-hnědá     499 Kč
  • Větší čepice (klobouk) - vlněná bílá     599 Kč

Nebo požádejte našeho saunéra a sami si vyzkoušejte efekt saunové čepice při některém ze saunových rituálů.