Jaro ve Velkých Karlovicích plné gastro zážitků

 

Jaro ve Velkých Karlovicích plné gastro zážitků

Jarní počasí přímo vybízí k výletům. Pokud vyrazíte na Valašsko, naplánujte si zastávku ve Velkých Karlovicích. Resort Valachy má opět zajímavé tipy pro milovníky dobrého jídla.

Občerstvení v Bistru Razula

V údolí Léskové je řada možností, kde se dobře najíst. Krajovou kuchyni najdete v hotelech Horal nebo Pod Javorem, za zážitkovou gastronomií zamiřte do Lanterny. Na rychlé občerstvení je skvělé Bistro Razula u sjezdovky Razula, které je nově otevřeno i po skončení zimy (pátky - neděle). Kromě jiného tu nabízejí grilovaná žebra a sýry nebo výbornou čerstvě připravenou pizzu.

NÁŠ TIP: Kurzy pečení pizzy (nejen) pro děti - Každou neděli v květnu se budou v Bistru Razula konat kurzy pečení pizzy (nejen) pro děti pod vedením šéfkuchaře Josefa Tydlačky. Naučíte se i zpracování a nahazování těsta nebo přípravu rajčatového základu.

Nové menu v restauraci Vyhlídka

Aktuální menu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna je bez nadsázky mimořádné. Hotel při jeho přípravě dal zcela výjimečně šanci talentovanému studentovi střední gastronomické školy Tobiáši Buzkovi, který během svých školních praxí menu o 6 chodech navrhl a doladil s podporou zdejšího týmu na vysokou úroveň hodnou zkušeného profesionála. Spojte ochutnávku i s ubytováním v Lanterně a můžete si při té příležitosti užít i odpočinek v hotelovém spa s víkendovou nabídkou saunových rituálů. 

Další gastronomické a společenské akce

  • Snídaně s Marošem Kramárem - Nenechejte si ujít v sobotu 2. 5. 2020 inspirativní setkání s módní stylistkou a odbornicí na etiketu Naďou Labanovou a jejím hostem, slovenským hercem Marošem Kramárem při neformální snídani v hotelu Lanterna. Více informací.
  • Farská kuchařka Zbigniewa Czendlika - Ve čtvrtek 7. 5. 2020 vás čeká mimořádný degustační večer ve Spa hotelu Lanterna. Známý kněz Zbigniew Czendlik zde představí svou novou knihu Farská kuchařka a ochutnáte i vybrané pokrmy z ní.  Více informací.

Kurzy pečení valašských frgálů

Oblíbené kurzy pečení frgálů s pekařkou Resortu Valachy Pavlou Stoklasovou po zimní přestávce opět startují. Od dubna do června se konají o sobotách, v létě i v úterý. 

Nezapomeňte na Wellness Horal

Ať už se občerstvíte kdekoli, nezapomeňte ani na odpočinek ve Wellness Horal. Tři termální bazény a saunový svět s nabídkou saunových rituálů a exotických masáží vám dopřeje oddech i novou energii, které můžete načerpat i při relaxaci na venkovních terasách s výhledem do údolí.