Pravá Valašská zabíjačka

Zažijte pravou Valašskou zabijačku. Originální program je vhodný jak pro firmu, tak pro skupinu přátel, pro pracovní i mimopracovní setkání, výjezdní zasedání.

Přijměte pozvání do jednoho z nejoblíbenějších valašských období a to do časů zabijaček, veselení a ochutnávání dobrého jídla. S možností vyzkoušet naši výbornou slivovici, která patří do rituálu zabijačky. Vše bude zpříjemňovat a atmosféru doladí zemitý řezník a místní heligonkář.

Při programu si vyzkoušíte práci řeznického pomocníka. Můžete si vyzkoušet, jak se připravuje vlašská tlačenka, jitrnice či prejt do jelit. Naučíme vás správný postup pro výrobu valašských čipsů, škvarků. Pro zájemce je možné i vyzkoušet i samotné bourání vepřových půlek. Nebo si jen vychutnejte atmosféru valašské zabíjačky, vůni horké páry, smůly, valašské slivovice. Vždy pro vás bude odměnou zabíjačkový balíček, který si odnesete domů.

Typický program Valašské zabíjačky

  • 8:00 – 9:00 Prase visí – seznámení s řezníkem a povídání, jak se stane, že visí, zabijačková snídaně, valašský wellcome drink – slivovice 
  • 9:00 – 11:00 Bourání, vaření částí vepřového, práce se syrovým masem (není nutná osobní účast) 
  • 11:00 – 14:00 Zážitková část s aktivní účastí – příprava a výroba (nadívání) tlačenky, jitrnic, jelit, škvarků (podrobnosti níže) 
  • 14:00 – 14:30 Valašské rozloučení s řezníkem a heligonkářem 
  • Oběd a večeře z produktů zabijačky – co jsme si udělali, to si taky sníme 

Zážitková část Valašské zabíjačky

Zasvětíme vás do tajů výroby jitrnic, jelítek a jiných lahůdek. Prověříme účastníky ve schopnosti týmově spolupracovat, flexibilitu, souhru a umění komunikace. Navíc si vyzkoušíte tradice a zvyklosti kolem Valašské zabijačky. Jde o zhruba tříhodinový program.

  • Uvítání s řezníkem a pomocníky 
  • Rozdělení do teamů – hod vidlemi na cíl 
  • Rozdělení funkcí a hodností – Kibic, Topič, Felčar, Šenkér, Šmakér, Krájač, Vrchní škvarek 
  • Soutěž o kotel (zde se vaří už předem připravené maso potřebné pro výrobu jitrnic, jelit atd.)
  • Výroba zabijačkových produktů – tlačenka, jitrnice, jelita, škvarky 
  • Vyhodnocení teamů, dobrá nálada, hravost, přístup k práci, obětavost pro věc, vzhled, ochucení 
  • Certifikát o přijetí do cechu valašských pomocníků řezníka 
  • Valašská výslužku s sebou na cestu k domovu, aby bylo poznat, že něco na tom Valašsku robil 

riginální Valašská zabíjačka je vhodná spíše do chladnějšího období v roce - od konce září do začátku května, od pondělí do pátku. Výjimečně o víkendech.

Další informace:

  • délka programu: od 2-3 hodin po celý den (dle domluvy)
  • kapacita: 20-100 osob

Kontakt pro korporátní klientelu

Pořádáte firemní školení, akci pro zaměstnance či teambuilding? Přesnou kalkulaci aktivit pro korporátní klientelu v celém Resortu Valachy vám rádi poskytneme na požádání - kontaktujte naše manažery akvizice.

Resort Valachy leží ve Velkých Karlovicích při hranicích se Slovenskem a je dobře dostupný z celé České republiky i slovenských měst. Hotely se nachází v údolí Léskové a jsou od sebe vzdáleny v okruhu 3,5 km.

Manažerka akvizice pro Moravu:
Ing. Sandra Bělunková
Mobil: +420 725 392 866
E-mail: BelunkovaS@hptronic.cz
Manažer akvizice pro Čechy:
Obchodní a marketingový ředitel
Ing. Michal Vala
Telefon: 602 522 188
E-mail: ValaM@valachy.cz