Podzimní degustační menu restaurace Vyhlídka s víny Juřeník & Žďárský

 

Podzimní degustační menu restaurace Vyhlídka s víny Juřeník & Žďárský

Informace o ceně: od 590 Kč

Nenechejte si ujít nové podzimní degustační menu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna. Hlavní roli v něm hrají sezónní suroviny z beskydských lesů a zahrad - pochutnat si můžete na zvěřině, sezónní zelenině a hříbcích. Ke všem pokrmům naši sommeliéři pečlivě vybrali vína z vinařství Juřeník&Žďárský.

Pohodlně se usaďte, degustační zážitek právě začíná.....

Překvapení hned na úvod přináší předkrm, při jehož přípravě naši kuchaři zvolili neobvyklou kombinaci pórku a řepy dochucené dresinkem z hořčice a piva. Výsledkem je lahodné sousto s jemně hořkou chutí - tak jak to má být u každého správného aperitivu pro naladění chuťových pohárků.

Považujete celer za nepříliš atraktivní kuchařskou surovinu? Přesvědčte se, že může mít své místo i v zážitkové gastronomii. Zalévaná krémové polévka, doplněná o kousky řapíkatého celeru a jablek, je lahodným a pro mnohé jistě překvapivým zážitkem.

Hlavnímu chodu kraluje málo časté holubí maso. Věděli jste, že holub patří mezi zvěřinu? Stejně jako je tomu u jiných divokých zvířat, také holubí maso je dietnější, méně tučné a má zajímavě nasládlou chuť. Při servírování je doplněno o marinované hříbky a granolu z naší kuchyně. Granolu můžete znát především ze snídaní "nasladko", v tomto případě je ale připravena netradičně "naslano" z vloček, chia a dýňových semínek, sezamu, máku a fenynklu.

U zvěřiny zůstáváme i při servírování dalšího hlavního chodu - "Jelena na kávě". Jak název pokrmu napovídá, jelení maso bylo před tepelnou úpravou naloženo ve filtrované kávě. Na demi glace jsme si dali také záležet - je připraveno z jeleních kostí.

Třešinkou na dortu podzimního menu je pak dezert, v němž vás okouzlí kombinace macerované hrušky, brynzového krému a vlašských ořechů. Dezert je dílem našeho nového cukráře Tomáše Kunovského.

Přejeme vám dobrou chuť....


Podzimní degustační menu zážitkové restaurace Vyhlídka

Menu plné sezónních surovin a neotřelých kombinací je snoubeno s pečlivě vybranými víny z portfolia společnosti Juřeník&Žďárský.

  • platnost menu: říjen-listopad 2020, zážitková restaurace Vyhlídka (kapacita omezena - max. 40 míst) - z důvodu vládních nařízení můžeme menu nabídnout pouze ubytovaným hostům
  • cena menu s víny: 1 590 Kč, pro ubytované hosty cena večeře za doplatek 1 190 Kč
  • cena menu bez vín: 990 Kč, pro ubytované hosty cena večeře za doplatek 590 Kč
  • rezervace nutná minimálně 1 den předem
Rezervace na e-mailu lanterna@valachy.cz nebo telefonu +420 571 477 300

 

Degustační menu doplněné o snoubená vína vinařství Juřeník&Žďárský

  • Pórek na pivu (pórek, řepa, pivo, hořčice)
  • ... Hibernal 2018 pozdní sběr, suché
  • Celer s jablky (celerový krém, jablka, řapík, amarant)
  • ... Veltlínské zelené 2019 pozdní sběr, suché
  • Pečený holub (prso, granola, hříbky, ředkvičky)
  • ... Pinot Noir 2018, pozdní sběr, suché
  • Jelen na kávě (kýta, petržel, káva, kapusta)
  • ... Merlot 2017 "Rezerva" výběr z hroznů, suché
  • Macerovaná hruška, drobenka, bryndzový krém, vlašské ořechy, yuzu
  • ... Rulandské bílé 2016 výběr z bobulí, polosladké
  • Petits Fours
  • ... Káva

Degustační menu pro vás sestavil tým Spa hotelu Lanterna ve spolupráci s Tomášem Kapounem. Dezert pro vás připravil náš nový šéfcukrář Tomáš Kunovský.

KOUPIT JAKO DÁREK

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.