Karlovský gastrofestival: michelinská a zážitková gastronomie

(fotografie jsou ilustrační)

Karlovský gastrofestival: michelinská a zážitková gastronomie

Mimořádně atraktivního hosta bude mít 11. ročník Karlovského gastrofestivalu, který se uskuteční tradičně na začátku října ve valašských Velkých Karlovicích. Vedle ochutnávek (nejen) valašských specialit v 3,5 km dlouhém údolí Léskové, farmářského trhu a dalšího doprovodného programu nabídne i tradiční michelinské degustace ve Spa hotelu Lanterna s jedinou oceněnou šéfkuchařkou střední Evropy, Maďarkou Eszter Palágyi.

Další příležitostí pro náročné gurmány bude v pátek 4. října galavečeře, při které se pravidelně prezentuje „domácí“ tým Spa hotelu Lanterna. Pod vedením šéfkuchaře Josefa Tydlačky připraví menu spojené snoubené s výběrem legendárního šampaňského G.H.Mumm.

 

Michelinská galavečeře

  • Kdy: sobota 5. 10. 2019, od 19:30
  • Kde: zážitková restaurace Vyhlídka, Spa hotel Lanterna
  • Cena: 4 490 Kč / osoba

>> Více informací

Michelinský oběd

  • Kdy: neděle 6. 10. 2019, od 13:00
  • Kde: zážitková restaurace Vyhlídka, Spa hotel Lanterna
  • Cena: 2 490 Kč / osoba

>> Více informací

Galavečeře Spa hotelu Lanterna 

  • Kdy: pátek 4. 10.  2019, od 19:30
  • Kde: zážitková restaurace Vyhlídka, Spa hotel Lanterna
  • Cena: 2 490 Kč/osoba

>> Více informací


O Eszter Palagyi

Eszter Palagyi je ve svých 32 letech skutečným fenoménem nejen v Maďarsku: jde o první a dosud jedinou oceněnou šéfkuchařku střední Evropy, restaurace Costes pod jejím vedením získala v minulých letech třikrát za sebou ocenění Restaurace roku Maďarska dle průvodce Dining Guide a sama Eszter v něm byla třikrát vyhlášena jako Chef of the year.

S nadsázkou o sobě říká, že po mluvení a chození bylo vaření její třetí dovedností, kterou si v životě osvojila. Vařit ji bavilo od malička, hned po střední škole 14 let sbírala zkušenosti v nejlepších podnicích v Anglii, Francii a Německu, a bezprostředně po návratu domů doslova zazářila na maďarském kuchařském nebi.