Ochutnejte tradiční pokrmy našich babiček podle kuchařky "ke čtení i vaření", a poslechněte si plno zajímavostí přímo od autorů Farské kuchařky: Petry a Miroslava Mackových a známého charismatického kněze Zbigniewa Czendlika. Dozvíte se třeba o farních kuchyních, kterým vládly farské kuchařky a hospodyně, o tradičním církevním roku a jídlech k různým svátkům, o krmi postní i masité, ale i o mešních vínech.
NÁŠ TIP: Spojte příjemné setkání s ubytováním ve Spa hotelu Lanterna a neomezenou relaxací ve dvou wellness centrech. Páteční snídani připraví sám Zbigniew Czendlik, který přichystá svá oblíbená míchaná vajíčka.
Ústředním tématem programu je inspirace Farskou kuchařkou - knihou, která není pouhou kuchařkou (tedy souborem receptů), ale najdete v ní také poučení o církevním roku a jeho vlivu na jídelní zvyklosti předků, dočtete se o životě farářů a farských hospodyň (obvzláště na venkovských farách) a o důležitosti sepětí tehdejšího jídelníčku s ročními obdobími a dostupnými místními surovinami, což je téma, které v posledních letech opět ožívá.
Zajímavou součástí je také kapitola věnovaná mešním vínům a patronům vína.
Možnost změn vyhrazena.