Farská kuchařka Zbigniewa Czendlíka a manželů Mackových

 

Farská kuchařka Zbigniewa Czendlíka a manželů Mackových

Informace o ceně: 1 990 Kč za osobu

Ochutnejte tradiční pokrmy našich babiček podle kuchařky "ke čtení i vaření", a poslechněte si plno zajímavostí přímo od autorů Farské kuchařky: Petry a Miroslava Mackových a známého charismatického kněze Zbigniewa Czendlika.  Dozvíte se třeba o farních kuchyních, kterým vládly farské kuchařky a hospodyně, o tradičním církevním roku a jídlech k různým svátkům, o krmi postní i masité, ale i o mešních vínech.

NÁŠ TIP: Tento zážitek můžete věnovat také jako dárek - dárkové poukazy k zakoupení zde.

Děláme vše pro to, aby váš pobyt u nás byl bezpečný a současně příjemný. Děkujeme, že respektujete všechna současná nařízení. AKTUÁLNÍ INFORMACE COVID-19 A POBYT V RESORTU VALACHY ZDE.

Termín, místo a cena

NÁŠ TIP: Spojte příjemné setkání s ubytováním ve Spa hotelu Lanterna a neomezenou relaxací ve dvou wellness centrech. Páteční snídani připraví sám Zbigniew Czendlik, který přichystá svá oblíbená míchaná vajíčka.

Více informací a rezervace na:  rezervace@valachy.cz nebo na telefonu +420 571 495 500.

Menu inspirované Farní kuchařkou

  • Králičí galantinka s medvědím česnekem, chřest, brusinky, pečivo
  • Kulajda s pošírovaným vejcem a nakládanými hříbky, koprový gel
  • Filety z candáta v bylinkové krustě, celerové pyré
  • Živánské farské kotlety s brambory a zeleninou
  • Zalévaná pohanka provoněná medem, jahodový sorbet, vanilková klášterní omáčka, ovoce

Co vás dále čeká?

  • příjemné povídání se Zbigniewem Czendlíkem, známým a charismatickým knězem s moderními názory na život i církev a hlavně smyslem pro humor mu vlastním, Miroslava MackaPetry Mackové Hrochové
  • autogramiáda s možností zakoupit si Farskou kuchařku

O Farské kuchařce

Ústředním tématem programu je inspirace  Farskou kuchařkou - knihou, která není pouhou kuchařkou (tedy souborem receptů), ale najdete v ní také poučení o církevním roku a jeho vlivu na jídelní zvyklosti předků, dočtete se o životě farářů a farských hospodyň (obvzláště na venkovských farách) a o důležitosti sepětí tehdejšího jídelníčku s ročními obdobími a dostupnými místními surovinami, což je téma, které v posledních letech opět ožívá.

Zajímavou součástí je také kapitola věnovaná mešním vínům a patronům vína.

Možnost změn vyhrazena.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.