Farská kuchařka Z. Czendlika a manželů Mackových | Spa hotel Lanterna****

 

Farská kuchařka Z. Czendlika a manželů Mackových | Spa hotel Lanterna****

Informace o ceně: 1 990 Kč za osobu

Ochutnejte tradiční pokrmy našich babiček podle kuchařky "ke čtení i vaření", a poslechněte si plno zajímavostí přímo od autorů Farské kuchařky: Petry a Miroslava Mackových a známého charismatického kněze Zbigniewa Czendlika.  Dozvíte se třeba o farních kuchyních, kterým vládly farské kuchařky a hospodyně, o tradičním církevním roku a jídlech k různým svátkům, o krmi postní i masité, ale i o mešních vínech.

Informace o ubytování v souvislosti s COVID-19 ZDE.

Termín, místo a cena

NÁŠ TIP: Spojte příjemné setkání s ubytováním ve Spa hotelu Lanterna a neomezenou relaxací ve dvou wellness centrech. Páteční snídani připraví sám Zbigniew Czendlik, který přichystá svá oblíbená míchaná vajíčka.

Více informací a rezervace na:  rezervace@valachy.cz nebo na telefonu +420 571 495 500.

Menu inspirované Farní kuchařkou

  • Žampion plněný smetanovou šafránovou rýží, slanina
  • Čeští šneci s šalotkovou omáčkou, hráškové pyré, toast, lanýžové máslo
  • Dýňová polévka s koriandrem
  • Telecí pečeně, zapékaný lilek s rajčaty, lišky, celerové plátky v sezamu, vařený brambor
  • Bramborové knedlíčky se švestkami, maková zmrzlina
  • Sýrný krapfle dle staročeského receptu
     

Co vás dále čeká?

  • příjemné povídání se Zbigniewem Czendlíkem, známým a charismatickým knězem s moderními názory na život i církev a hlavně smyslem pro humor mu vlastním, Miroslava MackaPetry Mackové Hrochové
  • autogramiáda s možností zakoupit si Farskou kuchařku

KOUPIT JAKO DÁREK


O Farské kuchařce

Ústředním tématem programu je inspirace  Farskou kuchařkou - knihou, která není pouhou kuchařkou (tedy souborem receptů), ale najdete v ní také poučení o církevním roku a jeho vlivu na jídelní zvyklosti předků, dočtete se o životě farářů a farských hospodyň (obvzláště na venkovských farách) a o důležitosti sepětí tehdejšího jídelníčku s ročními obdobími a dostupnými místními surovinami, což je téma, které v posledních letech opět ožívá.

Zajímavou součástí je také kapitola věnovaná mešním vínům a patronům vína.

Možnost změn vyhrazena.