Nové degustačního menu restaurace Vyhlídka s víny Ilias

 

Nové degustačního menu restaurace Vyhlídka s víny Ilias

Nenechejte si ujít nové degustační menu restaurace Vyhlídka, které je inspirováno sezónními surovinami ze zahrad, sadů i lesů. V jednotlivých pokrmech se tak „setkáte“ s dýní, která je v podobě polévky u hostů Lanterny velmi oblíbená, ale také třeba s hruškami a švestkami nebo s hříbky, jejichž sezóna na Valašsku právě začíná a místní lesy jsou bohatou úrodou vyhlášené. Zajímavostí je pokrm bramboto – risotto z brambor, podlité vínem a dochucené tvarůžkovou pěnou. Zdánlivě nesourodé chutě a vůně (víno a tvarůžky) se originálně doplňují. U dezertu šéfkuchař vsadil na oblíbenou pohanku, která slavila velký úspěch v rámci stálého letního menu - nyní tedy bude i součástí zážitkového menu ve Vyhlídce.  Menu je snoubeno s vybranými víny prémiového vinařství Ilias.

  • platnost menu září-říjen 2019, zážitková restaurace Vyhlídka (kapacita omezena - max. 40 míst)
  • cena menu s víny: 1 590 Kč, ubytovaní hosté za doplatek k večeři 1 190 Kč
  • rezervace nutná minimálně 1 den předem
Rezervace na e-mailu lanterna@valachy.cz nebo telefonu +420 571 477 300

Degustační menu snoubené s víny Ilias

  • ...Ryzlink vlašský I. 2018 pozdní sběr, suché
  • Zauzené kachní prosciutto s bylinkovou majonézou, dýňové julienne, chips
  • Terinka z jater foie gras s kaštanovým velouté a brusinkovým kaviárem, zkaramelizovaný pomeranč, pečivo
  • ...Tramín červený 2018 pozdní sběr, polosuché
  • Jemný dýňový krém s grilovanou tygří krevetou a cappuccino pěnou, maková tyčinka z listového těsta
  • ...Ryzlink rýnský I. 2018 pozdní sběr, suché
  • Krémové bramboto se šalotkou a žampiony s kuřecím supreme a tvarůžkovou pěnou, prach z červené řepy
  • ...Chardonnay 2018 pozdní sběr, suché 
  • Pomalu pečený jelení hřbet s celerovým pyré, lišky na másle, fava fazole, omáčka z portského vína
  • ...Pinot noir 2016 pozdní sběr, suché
  • Zalévaná pohanka s medem se švestkovou omáčkou, sorbet z granátového jablka, pošírovaná hruška se skořicí a badyánem

O vinařství Ilias

Vinařství Ilias je malé rodinné vinařství v Pavlově u Mikulova. Zaměřujeme se na výrobu přívlastkových vín z hroznů z vlastních vinohradů ošetřovaných bez chemických prostředků (od roku 2011 bio vína).

Bílá vína kvasí a zrají v nerezových tancích, červená pak v dřevěných sudech barrique. Doba zrání v tancích resp. sudech se pohybuje od 8 do 24 měsíců. V chuti Iliasových vín je jasně zřetelný minerální charakter typický pro pálavské viniční tratě s vysokým obsahem vápníku v půdě. Vína se dále vyznačují nízkým obsahem síry, v prvním roce zrání v lahvi také jemnou perlivostí.

>> Více informací o vinařství Ilias

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.