Steaky ze stařeného masa

Jedinečnost, křehkost a výrazná chuť. Okuste něco opravdu speciálního.

Steaky ze stařeného masa patří mezi hosty Spa hotelu Lanterna k těm nejoblíbenějším pokrmům. Vychutnejte si jedinečné chuťové vlastnosti stařeného hovězího a vepřového masa, kuchařské umění našeho týmu i nádherný výhled na beskydskou krajinu. 

Aktuální nabídka specialit:

  • Stařený hovězí tomahawk nebo T-bone steak (dle aktuální nabídky), pečené brambory, zelenina (servírováno pro 2 osoby)... 1 990 Kč

Speciální nabídku si můžete vychutnat denně od 11:30 do 21:30. Naši sommeliéři vám k pokrmu rádi doporučí také snoubená vína.

Na pokrmy ze stařeného masa není nutná rezervace předem

KOMPLETNÍ GASTRO NABÍDKA

O stařeném masu

Při staření neboli suchém zrání je maso ponecháno při stálé nízké teplotě v lednici po dobu průměrně 4 až 5 týdnů. Během této doby v mase probíhají přirozené enzymatické a biochemické procesy. Maso postupně "povoluje", získává křehkost, výsledkem je také jeho výraznější chuť. 

Ve Spa hotelu Lanterna pro vás kuchaři staří maso z těch nejlepších chovů, našim dodavatelem je Farma Rudimov. Maso se po dobu zrání potírá lojem, do lednice je navíc doplňována kamenná sůl pro ještě lepší klima.

Zrající maso můžete vidět v Dry Ageru přímo v prostorách restaurace hotelu. Dle toho, jak maso postupně dozrává, kuchaři maso postupně zpracovávají a připravují pravidelně aktualizovanou nabídku pokrmů.