Degustační menu restaurace Vyhlídka s vinařstvím Klobása, 7. 12. 2019

Degustační menu restaurace Vyhlídka s vinařstvím Klobása, 7. 12. 2019

07.12. 2019 - 07.12. 2019
Informace o ceně: od 1 190 Kč za osobu, s víny

Nenechejte si ujít slavnostní představení nového degustačního menu snoubeného s víny Vinařství Klobása v zážitkové restauraci Vyhlídka Spa hotelu Lanterna. Ochutnejte výbornou sezónní gastronomii s průvodním slovem šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna Josefa Tydlačky a majitele vinařství Vlastislava Klobásy. K poslechu zahraje saxofonista DeeSaxx.

  • sobota 7. 12. 2019 od 19:30, zážitková restaurace Vyhlídka
  • cena menu s víny: 1 590 Kč, ubytovaní hosté za doplatek k večeři 1 190 Kč

NÁŠ TIP: Spojte gastronomii s ubytováním a zpříjemněte si představení nového menu také s pobytem v komfortním Spa hotelu Lanterna.

Rezervace na e-mailu lanterna@valachy.cz nebo telefonu +420 571 477 300. Rezervace nutná minimálně 1 den předem.

Degustační menu snoubené s víny Klobása

  • ... Sauvignon 2018 pozdní sběr, suché
  • Křenový mousse s marinovaným lososem, citrónovým kaviárem a chipsem
  • Valašský sýr v popelu z jehličí, šípkový coulis, špenátová houba, hříbkové želé
  • ... Tramín červený 2018 pozdní sběr, polosuché
  • Zalévaný kaštanový krém, nakládané hříbky, mrkvový gel, bramborová sláma, zakysaná smetana
  • ... Veltlínské zelené 2017 „Staré keře“ pozdní sběr, suché
  • Pošírovaný hovězí jazyk na risottu z červené řepy, fenyklový julienne, černý lanýž
  • ... Chardonnay 2017 pozdní sběr, suché
  • Pomalu pečené jehněčí hřebínky, dýňové pyré, ragú z černého kořene s liškami na másle
  • ... Zweigeltrebe 2016/2017 výběr z hroznů, suché
  • Čokoládový brownies s oříšky, makový krém s fíky, sorbet z lesních plodů, drobenka, ovoce

Degustační menu je v nabídce zážitkové restaurace Vyhlídka po celý listopad a prosinec ( od 1. 11. do 30. 12. 2019)


O Vinařství Klobása - "Víno s nábojem, víno které má jiskru"

Malé exkluzivní vinařství  Ing. Vlastislava Klobásy vzniklo na dvouhektarové vinici v nikolčické trati Neuperk. Při výrobě vína se spoléhá hlavně na to, že zná důvěrně každý keř ve vinici a rukama mu prochází každý hrozen, který doprovází až do lahve. Zakládá si také na neměnných pravidlech, která určují kvalitu jeho vína – například u modrých hroznů riskuje co možná nejpozdější sběr a červená vína tak mají výhradně přívlastek výběr z hroznů. Modernímu pojetí vinařského maloprovozu odpovídají také experimenty s vlastními kvasinkami, chlazení bílých moštů, pneumatický lis, nerezové tanky nebo barikové sudy.

Nezaměnitelným poznávacím znakem jsou originální etikety s jezevčíkem, kterého u pana Klobásy najdete i jako milovaného domácího mazlíčka.

Cílem vinařství je produkce vysoce jakostního a zároveň originálního vína vytvářející autentickou chuťovou linii.

>> Více informací o Vinařství Klobása

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.