Kurzy pečení frgálů: každou sobotu již od dubna

 

Kurzy pečení frgálů: každou sobotu již od dubna

Štítky: Náš tip

K nejtypičtějším specialitám valašské kuchyně patří kromě slivovice a kyselice také frgál. Pro všechny, kteří se chtějí naučit tento tradiční valašský koláč vyrábět, pořádáme kurzy pečení. Ty po zimní přestávce startují opět od dubna.

Kurzy vede pekařka našeho Resortu Valachy Pavla Stoklasová. Koláče, které peče se svým týmem, patří k nejvyhledávanějším na Valašsku.

„První dva roky jsme kurzy pořádali jen o prázdninách, ale pro velký zájem je letos rozšiřujeme i na další měsíce v roce. Od dubna do června a poté od září do listopadu se konají každou sobotu, o letních prázdninách i v úterky,“ říká ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Kurzy pečení frgálů v Resortu Valachy

  • duben, květen, červen  – každou sobotu 10 až 13 hodin - (ve vybraných termínech i 14 až 17) 
  • červenec, srpen – každé úterý a sobotu 10 až 13 hodin
  • září, říjen, listopad - každou sobotu 10 až 13 hodin - (ve vybraných termínech i 14 až 17) 

 

Kurz trvá přibližně 3 hodiny a koná se v Bistru Razula (v areálu zábavního parku Razulák ve Velkých Karlovicích). Je vhodný pro dospělé i děti (cca od 4 let)

Účastníci se při něm dozví zajímavosti o výrobě i historii koláčů a pod vedením Pavly Stoklasové si zhotoví vlastní frgál, který si odvezou domů i s receptem a zástěrou na památku.

 

Cena kurzu:

  • 890 Kč za osobu (zahrnuje také drobné občerstvení)

Omezená kapacita (max. 20 míst), kurz se koná při minimálním počtu 10 osob.

 

Nutná rezervace předem na tel. + 420 571 477 300 nebo e-mailu rezervace@valachy.cz

 

NOVĚ TAKÉ VE ZLÍNĚ:  Nově si můžete frgály koupit každý pátek také v Bistrotéce Valachy v Obchodním domě Zlín, stačí si je ve středu objednat a v pátek jsou k vyzvednutí. Kurzy pečení frgálů s pekařkami z Velkých Karlovic se občas konají i v rámci školy vaření v Bistrotéce.

Resort Valachy se zabývá výrobou frgálů od roku 2013. Zásobuje jimi restaurace svých hotelů Lanterna, Horal, Galik a Pod Javorem, navíc si je můžete koupit volně přímo „od pece“ v Bistru Razula.