Získali jsme certifikát Czech Specials

Hotely Lanterna, Horal a Galik si v posledních letech vydobyly vysoké renomé mezi milovníky kvalitní kuchyně. Přispěl k tomu důraz na regionální speciality, používání prvků moderní gastronomie, um hotelových kuchařů a v neposlední řadě doprovodné gastronomické akce, jimž dominuje stále oblíbenější Karlovský gastrofestival nebo tématická gurmánská menu v zážitkové restauraci Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna.

Dalším krokem ve zvyšování prestiže se stalo zapojení karlovických hotelů do Czech Specials – projektu České centrály cestovního ruchu CzechTourism, který je zaměřen na popularizaci národní i krajové kuchyně. Restaurace, které chtějí certifikát získat, musí garantovat vysokou kvalitu pokrmů, servisu či vybavení a mít v nabídce minimálně jednu národní a jednu krajovou specialitu. Každý z hotelů vybral dvě až tři takové speciality. Návštěvníci je nyní najdou ve stálém menu zřetelně označené logem Czech Specials.

„Pro naše restaurace je získání certifikátu Czech Specials nejen otázkou prestiže a potvrzením jejich vysoké kvality, ale věříme, že také pomůže jejich další propagaci. Projekt má kvalitní mediální podporu. O certifikovaných restauracích je slyšet v Českém rozhlase, jsou vidět v Toulavé kameře, která ochutnává Česko, na webových stránkách, sociálních sítích, v domácích i zahraničních magazínech, na gastronomických akcích nebo publikacích či v Maurerově výběru,“ uvedl Tomáš Blabla, šéf hotelových provozů Resortu Valachy.

Všechny certifikované restaurace jsou uvedeny na webu www.czechspecials.cz. Ze Zlínského kraje je certifikováno zatím čtrnáct podniků.

Víte, že….. z krajových specialit je mezi návštěvníky Resortu Valachy nejoblíbenější kyselice, následovaná haluškami se zelím nebo brynzou. Kyselice proto nechybí ani mezi pokrmy označenými logem Czech Specials.

Pokrmy označené logem Czech Specials v menu hotelů

Spa hotel Lanterna

  • Valašská kyselice
  • Svíčková na smetaně
  • Jehněčí kýta s gratinovanou cuketou, brynzou a omáčkou demi glace

Wellness hotel Horal

  • Pomalu pečené jehněčí kolínko s pohankovým kubou
  • Pečené kachní stehno s červeným zelím a špekovým knedlíkem

Hotel Galik

  • Skopová polévka s masem, zeleninou a s brynzovou torteliny
  • Moravský vrabec s listovým špenátem, bramborovými knedlíky a omáčkou z černého piva

 

Uvařte si s námi nejoblíbenější krajovou specialitu v Resortu Valachy: Valašská kyselice dle Spa hotelu Lanterna

  • Suroviny na 4 porce: 40 g uzené krkovičky, 30 g klobásky, 20 g kyselého zelí, 20 g cibule, bobkový list, nové koření, pepř celý, pepř mletý, 40 g hladké mouky, 70 ml smetany, česnek, sůl, polévkové koření Klasik, kořenová zelenina - mrkev, petržel, celer po 10 g,  dle chuti majoránka 
  • Postup: Uzenou krkovičku, klobásy, zeleninu a koření zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Mezitím si překrájíme kyselé zelí, měkké maso vytáhneme, vývar procedíme, vložíme do něj překrájené zelí a znovu necháme zavařit. Mezitím nakrájíme maso i klobásky na kostičky i cibuli a orestujeme, vložíme do vývaru se zelím a zavaříme. Přidáme sůl, pepř, česnek, majoránku, polévkové koření a zavaříme. Přihustíme moukou a nakonec dáme smetanu. Provaříme a dochutíme podle chuti.

Dobrou chuť!