Hotely Lanterna, Horal a Galik si v posledních letech vydobyly vysoké renomé mezi milovníky kvalitní kuchyně. Přispěl k tomu důraz na regionální speciality, používání prvků moderní gastronomie, um hotelových kuchařů a v neposlední řadě doprovodné gastronomické akce, jimž dominuje stále oblíbenější Karlovský gastrofestival nebo tématická gurmánská menu v zážitkové restauraci Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna.
Dalším krokem ve zvyšování prestiže se stalo zapojení karlovických hotelů do Czech Specials – projektu České centrály cestovního ruchu CzechTourism, který je zaměřen na popularizaci národní i krajové kuchyně. Restaurace, které chtějí certifikát získat, musí garantovat vysokou kvalitu pokrmů, servisu či vybavení a mít v nabídce minimálně jednu národní a jednu krajovou specialitu. Každý z hotelů vybral dvě až tři takové speciality. Návštěvníci je nyní najdou ve stálém menu zřetelně označené logem Czech Specials.
„Pro naše restaurace je získání certifikátu Czech Specials nejen otázkou prestiže a potvrzením jejich vysoké kvality, ale věříme, že také pomůže jejich další propagaci. Projekt má kvalitní mediální podporu. O certifikovaných restauracích je slyšet v Českém rozhlase, jsou vidět v Toulavé kameře, která ochutnává Česko, na webových stránkách, sociálních sítích, v domácích i zahraničních magazínech, na gastronomických akcích nebo publikacích či v Maurerově výběru,“ uvedl Tomáš Blabla, šéf hotelových provozů Resortu Valachy.
Všechny certifikované restaurace jsou uvedeny na webu www.czechspecials.cz. Ze Zlínského kraje je certifikováno zatím čtrnáct podniků.
Víte, že….. z krajových specialit je mezi návštěvníky Resortu Valachy nejoblíbenější kyselice, následovaná haluškami se zelím nebo brynzou. Kyselice proto nechybí ani mezi pokrmy označenými logem Czech Specials.
Dobrou chuť!