Ochutnejte i ta nejdražší vína po skleničce díky Coravinu

Vinotéka Spa hotelu Lanterna dokáže uspokojit i ty nejnáročnější degustátory. Její nabídku přibližuje sommeliér hotelu Michal Papšík, který vypráví nejen o vínech, ale i o jedné zajímavé novince, díky které mají hosté možnost ochutnat i vzácná vína.

Michale, prozraďte nám, kolik vín dnes čítá hotelová vinotéka?

Naše nabídka je opravdu velmi bohatá, máme v ní zastoupeno 52 vinařství z 9 zemí, celkem jde o 104 druhů vín. S výběrem si dáváme velmi záležet, velkou roli hraje i naše osobní znalost vinařů a filozofie jejich práce. Nerozhodným hostům samozřejmě s výběrem vždy rádi poradíme.


Která vína ve vinotéce Lanterny považujete za nejvzácnější?

Například Chassagne Montrachet 1er Cru 2015 L.Latour, Barolo 2012 DOCG La Tartufaia, MEGA CRU GIULIA NEGRI nebo Barolo Enrico VI. 2012 DOCG CORDERO di MONTEZEMOLO. K těmto vínům se člověk běžně nedostane….


A váš osobní tip?

Z novinek poslední doby bych určitě doporučil ochutnat Chablis Patrick Piuze, Chassagne Montrachet 1er Cru 2015 z Francie L.Latour, ale také nemůžu opomenout Barolo Enrico VI. 2012 DOCG CORDERO di MONTEZEMOLO, jelikož viniční trať Enrico VI. patří mezi nejlepší polohy italského Piemontu.

   


Co když by host rád ochutnal i tato nejdražší a nejvzácnější vína, ale nechce celou láhev?

I to už je dnes u nás možné. Nově jsme si pořídili technologii Coravin, s jejíž pomocí dokážeme přání hostů splnit. Coravin funguje na principu duté jehly, která proniká do láhve skrze korek, aniž by bylo nutné jej vyjmout. Obsah tak vydrží ve vynikající kvalitě i několik let a my díky tomu dnes můžeme hostům nabídnout „po sklence“ i ta nejdražší a velmi vzácná vína, což zatím v tuzemských restauracích není zcela běžné.


Ve Spa hotelu Lanterna navíc může host degustovat víno ve spojení se zážitkovou gastronomií restaurace Vyhlídka…

Je to tak, menu ve Vyhlídce se mění každé dva měsíce a vždy je snoubeno s víny jednoho vinařství převážně z Moravy. Novinkou je, že díky Coravinu nyní budou mít u nás hosté na výběr ze dvou variant párování. Věříme, že to požitek milovníků dobrého jídla a vína ještě umocní.
Srdečně tedy zveme zájemce k ochutnávce a vám děkujeme za rozhovor.