Galavečeře První republika: ochutnejte gastronomii začátku minulého století - vyprodáno

V předvečer zahájení Karlovského gastrofestivalu jsme pro vás ve Spa hotelu Lanterna připravili na počest letošních oslav 100. výročí založení Československé republiky speciální galavečeři. Vychutnejte si menu, které šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka a jeho tým sestavili ve spolupráci s Alexandrem Burdou.

Jednotlivé chody menu byly vybrány dle historických podkladů, speciální péče byla věnována také výběru vín snoubených s menu - sommeliéři zvolili stylově z nabídky dvou vinařství - Masaryk a Beneš, dobový bude také welcome drink.

Nalaďte se na jubilejní 10. ročník Karlovského gastrofestivalu a ochutnejte prvorepublikovou gastronomii.

 Zážitkovým menu vás slovem provede Mgr. Alexandr Burda, gastronom a pedagog Slezské univerzity v Opavě. 

Nutná rezervace předem (tel: +420 571 477 300,  e-mail: lanterna@valachy.cz), počet míst omezen. Ubytovaným hostům nabízíme menu za zvýhodněnou cenu.


Galavečeře První republika ve Spa hotelu Lanterna

     

Degustační menu:

Menu připraví šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka se svým týmem.


Gastronomie První republiky

Zlatá éra české gastronomie, rozmanité chutě, pestrost barev, snaha o vyvážený a zdravý jídelníček, čerstvé lokální suroviny i jídla, která si v českém prostředí dovedete jen těžko představit - i tak by se dala charakterizovat gastronomie První republiky.

Zažijte atmosféru restaurace pro "dobrou společnost", ve které vysedávali nositelé zvučných jmen jako například Oldřich Nový či Vlasta Burian, ale i kuchyni našich babiček, které musely svou vynalézavostí nahradit nedostatkové či drahé suroviny v krizových či poválečných obdobích. Nechejte se přesvědčit o tom, že i "chudá" jídla mohou v podání kuchařů Spa hotelu Lanterna chutnat excelentně.

Zážitkovým menu vás slovem provede Mgr. Alexandr Burda, gastronom a pedagog Slezské univerzity v Opavě, který mj. také prozradí, že prvorepubliková gastronomie byla velmi ovlivněna také soužitím hned několika národností. V menu První republika tak ochutnáte jídla Zakarpatské Ukrajiny a Slovenska, nechybí zde ani prvky kuchyní německých či židovských obyvatel našeho území.