Degustační večer "Zlatá studna na Lanterně"

Vychutnejte si to nejlepší z aktuální nabídky věhlasné restaurace U Zlaté studně, která se honosí hned několika prestižními mezinárodními oceněními. Své kuchařské umění představí na konci března v zážitkové restauraci Vyhlídka Spa hotelu Lanterna její šéfkuchař, neméně známý a uznávaný Pavel Sapík.
Nenechejte si ujít mezinárodní kuchyni v moderním pojetí, ve které se odráží veškeré současné umění a techniky, které lze v dnešní gastronomii využít.
Večerem vás provede Michal Motyčka, ředitel Terasy U Zlaté studně, který vám přiblíží gastronomii restaurace, své menu přijde uvést také Pavel Sapík.
NÁŠ TIP: Spojte výbornou gastronomii se zvýhodněným ubytováním ve Spa hotelu Lanterna v termínu 29.-31. března 2019 a užijte si také neomezenou relaxaci ve dvou wellness centrech. Více informací.
Degustační večer "Zlatá studna na Lanterně"
- Kdy: sobota 30. března 2019 od 19:30 hodin
- Kde: zážitková restaurace Vyhlídka (Spa hotel Lanterna)
- Délka trvání: cca 3 hodiny
- Dress code: doporučujeme smart casual
- Cena:
- od 5 650 Kč/osobu (cena za degustační menu včetně vín s ubytováním na 2 noci - více informací)
- 2 490 Kč/osoba (cena za degustační menu včetně vín, bez ubytování)
Omezená kapacita míst. Platí pro rezervace od 31. 1. 2019. Na tuto akci nelze využít žádné slevy a nelze ji kombinovat s akčními či jinými zvýhodněnými nabídkami. Pořadatel si vyhrazuje právo potvrdit konání akce, změny vyhrazeny.
Degustační menu
- Amuse bouche
- Lososový Gravlax s křenovým mousse, rocotto-medovým krémem a citrónovým curd, zdobený sépiovým kaviárem
- ...Crémant d´Alsace rosé RENÉ MURÉ, brut
- Terina z kachních jater Foie Gras se zauzenými kachními prsy, domácí brioškou a želé z calvadosu
- ...Cuvéé Spatlese 2016, Weinlaubenhof KRACHER
- Ravioli del Plin s mléčným telecím a kořenovou zeleninou v lanýžovém sosu
- ...Chardonnay Minimum 2016, výběr z hroznů, VEVERKA
- Dýňové cappuccino s křupavou oplatkou
- Pstruh z fjordu na ragú z černého kořene, karotky a fava fazolek s pommes bouchon a sosem Beurre blanc
- ...Grüner Veltliner 2015 Smaragd Mühlpoint ALZINGER
- Pečený dančí hřbet na kaštanovém pyré s pečenou dýní, jeřabinami a sosem Grand Veneur
- ...Pinot Noir BQ 2016, výběr z hroznů, BENEŠ
- Pistáciový meringue a fíkovo-ostružinovým krémem, konfitovaným pomerančem a grenadinovým sorbetem
- ...Pálava 2017, výběr z hroznů, polosladké, ŠAMŠULA
- Variace domácích pralinek a petits fours, káva espresso
Degustační menu si pro vás připravil Pavel Sapík z vyhlášené pražské restaurace Terasa U Zlaté studně, připravovat jej bude ve spolupráci s Josefem Tydlačkou, šéfkuchařem restaurace Vyhlídka, a jeho týmem. Možnost změn vyhrazena.
Omezená kapacita (max. 40 míst), rezervujte si svou účast včas. Rezervace: tel. 571 477 300, lanterna@valachy.cz.
Terasa U Zlaté studně a Pavel Sapík
Pražská restaurace Terasa U Zlaté studně je držitelem několika prestižních ocenění a je vysoce hodnocena návštěvníky i odborníky. Pod vedením Pavla Sapíka získala mimo jiné titul nejlepší restaurace České republiky v publikaci Maurerův výběr Grand Restaurant 2012 a 2015. V roce 2015 vyhrála ocenění Nejlepší restaurace v České republice podle Travellers' Choice Awards 2015, za rok 2017 byla zařazena do TOP 20 restaurací v Evropě dle TripAdvisoru.
Pavel Sapík zde zastává post šéfkuchaře již déle než 12 let - v sezoně 2001/2002 se mu podařilo získat ocenění Kuchař roku, jeho největším úspěchem je ale zlatá medaile z kuchařské olympiády v Singapuru.
Gastronomii Pavla Sapíka a Terasy U Zlaté studně jste měli možnost ve Spa hotelu Lanterna ochutnat v rámci zahájení Karlovského gastrofestivalu 2016, se svým otcem, Jaroslavem Sapíkem, se v Resortu Valachy představili hned dvakrát.
Se Spa hotelem Lanterna spolupracuje dlouhodobě také na kvalitě služeb a servisu, školení personálu.
Připomeňte si atmosféru předchozích akcí. Fotoreportáž z Ladění na Karlovský gastrofestival 2016 s Pavlem Sapíkem ZDE, fotoreportáž z akce obou šéfů v dubnu 2017 ZDE.
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.