Degustační večer s vinařstvím Domaine Eisgrub

Zveme vás na představení nového degustačního menu snoubeného s víny prémiového vinařství Domaine Eisgrub. Slavnostní uvedení si můžete vychutnat v sobotu 13 dubna 2019, a to s průvodním slovem šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna a vinaře Mojmíra Baroně v zážitkové restauraci Vyhlídka Spa hotelu Lanterna. Menu je v nabídce po celý březen a duben 2019.

Spojte gastronomii s ubytováním a zpříjemněte si představení nového menu také s pobytem v komfortním Spa hotelu Lanterna. Více informací.

  

Degustační menu s vinařstvím Domaine Eisgrub

Nové menu můžete ochutnat ve Spa hotelu Lanterna od 1. března do 30. dubna 2019, slavnostní uvedení menu s průvodním slovem 13. dubna 2019.

Vychutnejte si uvedení nového degustačního menu s komentářem šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna Josefa Tydlačky a vinařem Mojmírem Baroněm v sobotu 13. 4. 2019 od 19:30 hodin. Nutná rezervace předem na +420 571 477 300 nebo e-mailu lanterna@valachy.cz    

     

   

Rezervace


O vinařství Domaine Eisgrub, vinné sklepy Lednice

 „Vyrábět víno je jako vychovávat děti, obojí vyžaduje cit, péči a trpělivost.“

Malé vinařství Domaine Eisgrub je zaměřené na produkci vysoce kvalitních vín, která vyrábí ve svých 200 let starých sklepích z vinic ležících v Lednici. Jejich cílem je maximálně využít potenciál přírody, odrazit unikátní terroir lednických vinic a minimalizovat množství vstupů během výroby.

"Víno je pro nás každodenní radost i inspirace. Při práci navazujeme na zkušenosti a filozofii předchozích generací a současně se snažíme maximálně uplatnit nejmodernější poznatky ze světa enologie." Hlavní výrobní strategii představuje maximalizace extrakce pozitivních látek z hroznů, dlouhý kontakt s kvasničními kaly a tradiční výroba v akátových a dubových dřevěných sudech vyrobených moravskými bednáři. Tím vzniká unikátní vazba tří nejdůležitějších prvků při výrobě vín s vysokou jakostí a dlouhodobým potenciálem zrání.

Vína jsou vyrobena přirozenými kvasinkami bez použití enzymů či dodávané výživy. Je zde minimalizovaný obsah oxidu siřičitého a některá vína dokonce nejsou čiřena, filtrována ani ošetřena oxidem siřičitým, což kopíruje nejstarší známé výrobní postupy z mladší doby kamenné. Tento přístup v kombinaci s vysokými nároky dnešního náročného konzumenta ústí v systém výroby představující vysoké nároky na surovinu, cit a zkušenost sklepmistra a maximálně odráží odrůdový charakter a unikátní terroir Lednice.

  

Tato vína nabízí vrstevnatost a délku a vytváří ve vhodných kombinacích nový rozměr v gastronomii.

Roční produkce vinařství je asi 12 000 lahví a je rozdělena do malých šarží, což dává prostor pro individuální přístup k surovině. Každé víno tak má svůj příběh a představuje originální produkt.


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.