Uvedení degustačního menu s vinařstvím Juřeník & Žďárský, 11. 4. 2020

 

Uvedení degustačního menu s vinařstvím Juřeník & Žďárský, 11. 4. 2020

11.04. 2020 - 11.04. 2020

Nenechejte si ujít uvedení nového degustačního menu zážitkové restaurace Vyhlídka. To tentokrát zcela mimořádně sestavil Tobiáš Buzek, nadějný student hotelové školy v Šilheřovicích ve spolupráci s našim kuchařským týmem. Kromě dvouleté praxe ve Spa hotelu Lanterna má za sebou také zkušenosti po boku Pavla Sapíka či Radka Kašpárka z renomovaných pražských restaurací. Přečtěte si o této jedinečné spolupráci více.

Průvodním slovem vás snoubenými víny v tento den provede sommeliér Spa hotelu Lanterna Miroslav Sochora a Robin Juřeník, zástupce vinařství Juřeník & Žďárský.

  • Kdy a kde: Bílá sobota 11. 4. 2020 od 19:30, zážitková restaurace Vyhlídka (kapacita omezena - max. 40 míst)
  • Cena menu s víny: 1 590 Kč, ubytovaní hosté za doplatek k večeři 1 190 Kč
  • Rezervace nutná minimálně 1 den předem
  • Platnost menu: březen-duben 2020

NÁŠ TIP: Spojte gastronomii s ubytováním a zpříjemněte si představení nového menu také s pobytem v komfortním Spa hotelu Lanterna. Na velikonoční termín máme ještě pár posledních volných míst.

Rezervace na e-mailu lanterna@valachy.cz nebo telefonu +420 571 477 300

Jarní degustační menu

  • Pečivo se zeleným máslem
  • ...  Tramín 2018 pozdní sběr, suché
  • Amuse bouche: Limetková espuma, limetkový kaviár, uzený pstruh
  • ... Chardonnay no.2. 2017 pozdní sběr, suché
  • Domácí sýr, švestkový gel, červená řepa, naložená červená řepa, kaštany
  • Batátový krém
  • ... Chardonnay 2017 pozdní sběr, suché
  • Těsto plněné ricottou a krevetovou fáší, krevety, smetanová petrželová zálivka
  • ... Merlot 2016 výběr z hroznů, suché
  • Konfitovaný bůček, jablečené pyré, česnek, grilovaný brambor
  • ... Rulandské bílé 2016 výběr z bobulí, sladké
  • Čokoládové brownies s oříškokaramelovým krémem, citrusový sorbet
  • Sladká tečka: makronky, madlenky, pralinky

Menu sestavil Tobiáš Buzek, student Střední školy hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD Šilheřovice, s.r.o., ve spolupráci s kreativním šéfkuchařem Spa hotelu Lanterna Peterem Džurňákem  a sommeliérem Miroslavem Sochorou. Menu pro vás připraví tým Spa hotelu Lanterna.

O vinařství Juřeník & Žďárský

Vinařství Juřeník & Žďárský je mladé moderní vinařství založené na myšlence a touze obnovit vinařskou tradici na Uherskobrodsku, kam vinaření od nepaměti patří. Do svých vín se snaží vtisknout kus sebe a lásky k tomu, co dělají. S roční produkcí okolo 20 000 lahví si mohou dovolit se s víny radovat a věnovat jim tu největší péči. Při výrobě vín se snaží neustále posouvat, učit se novým věcem, pracovat na sobě, zlepšovat se a navyšovat jejich kvalitu. Nebojí se experimentovat ani se nechat inspirovat tisíce let starými metodami. Jejich cílem je vyrábět vína přirozená s respektem k dané odrůdě.

>>  Více informací

O zážitkové restauraci Vyhlídka

Restaurace Vyhlídka vyniká citlivě designovaným interiérem a krásným výhledem do krajiny. Při stolování pak důležitou roli hraje nejen kombinace čerstvých surovin a skladba pokrmu, ale také způsob jeho prezentace na talíři, požitek ze způsobu servírování a v neposlední řadě vůně i vybraná chuť nabízeného jídla. Dokonalý zážitek umocňuje také degustace vín za asistence sommeliéra, který svým doporučením dotváří celkový dojem z pokrmu.

>> Více informací

Dlouhodobě spolupracujeme se Střední školou hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD Šilheřovice, s.r.o., díky které se k nám dostávají na praxi jejich studenti a pomáhají nám nejen v běžném provozu i vysoké gastronomii, ale také na důležitých akcích pořádaných Resortem Valachy.

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.