Degustační menu k výročí republiky a vzpomínky na V. Havla s šéfkuchařem P. Sapíkem a L. Špačkem

Degustační menu k výročí republiky a vzpomínky na V. Havla s šéfkuchařem P. Sapíkem a L. Špačkem

27.10. 2019 - 27.10. 2019
Informace o ceně: od 3 900 Kč za osobu

Přijďte ochutnat vybrané pokrmy, které byly servírovány význačným návštěvám Václava Havla v době jeho působení na Pražském hradě. Okuste chody, které byly servírovány třeba papeži, anglické královně nebo americkým prezidentům.

Menu připraví Pavel Sapík, šéfkuchař uznávané restaurace Terasa U Zlaté studně, jenž působí také jako kuchař na galavečeřích a podobných akcích na Pražském hradě. Jedinečnost degustačního večera k výročí republiky podtrhne účast Ladislava Špačka, který jako bývalý tiskový mluvčí i přítel prezidenta Václava Havla zavzpomíná na jeho osobnost po pracovní i osobní stránce.

Termín a místo

  • neděle 27. 10. 2019, od 19:30
  • Spa hotel Lanterna **** Velké Karlovice, zážitková restaurace Vyhlídka
  • dress code: doporučujeme smart casual

Degustační menu k 101. výročí republiky

  • ... Šamšula sekt, brut
  • Uzený pstruh s křenovou pěnou a plátky marinované červené řepy (prezident Itálie Oscar Luigi Scalfaro ,1995)
  • ... Chardonnay 2017 pozdní sběr, suché, vinařství KLOBÁSA
  • Terina z husích jater se zauzenými kachními prsy, domácí brioškou a dýňovou marmeládou ( německý kancléř Helmut Kohl, 1992)
  • ... Ryzlink rýnský 2017 výběr z cibéb, sladké KADRNKA
  • Krém z říčních raků se zakysanou smetanou (francouzský ministr zahraničí Roland Dumas, 1990)
  • Candát podávaný s mátovou čočkou na mrkvovém pyré přelitý sosem z jeruzalémských artyčoků (prezident USA George H. W. Bush, 1990)
  • ... Ryzlink vlašský 2018 pozdní sběr, suché, vinařství KADRNKA
  • Telecí hřbet podávaný na hráškovém pyré s telecím glazé a humrovým máslem  (velkovévoda Jean vu Lëtzebuerg, 1994)
  • ... Frankovka 2016 VOC Modré Hory, suché, vinařství  J. STÁVEK
  • Jelení hřbet na smetaně s karlovarským knedlíkem, restovanými houbami a jeřabinami (královna Alžběta II., 1996)
  • ... Merlot 2017 výběr z hroznů, suché, vinařství BENEŠ
  • Hruška marinovaná ve sladu s domácím nugátem a zmrzlinou z mladého ječmene (premiérka Spojeného království Margaret Thatcher, 1990)
  • ... Sauvignon 2011 výběr z bobulí, sladké, vinařství GALA
  • Domácí koláčky dle receptu z Lán, káva

 

Cena

  • 3 900 Kč/osobu pro hosty ubytované v daném termínu ve Spa hotelu Lanterna
  • 4 900 Kč/osobu pro neubytované hosty

NÁŠ TIP: Spojte gastronomii s ubytováním v komfortu Spa hotelu Lanterna

* Na tuto akci nelze využít žádné slevy a nelze ji kombinovat s akčními či jinými zvýhodněnými nabídkami. Pořadatel si vyhrazuje právo potvrdit konání akce či akci zrušit. Možnost změn vyhrazena.