Zážitkové galavečeře s michelinským šéfkuchařem a poslední volné pokoje

Vychutnejte si gastronomii v podání držitele prestižní michelinské hvězdy. Temperamentní maďarskou kuchyni plnou barev představí ve Spa hotelu Lanterna Ákos Sárközi v rámci galavečeří při Karlovském gastrofestivalu.

Restaurace Borkonyha, ve které je 39letý charismatický šéfkuchař Ákos Sárközi od jejího počátku, byla otevřena před šesti lety v centru Budapešti.Podnik si rychle získal popularitu mezi gurmány díky svému neobvyklému konceptu, který v sobě spojuje prvky francouzského stylu a moderní rodinné restaurace s ležérní atmosférou. Borkonyha je navíc vyhlášená důrazem na snoubení pokrmů s víny. Místní bohatá vinotéka zahrnuje víc než 200 druhů vín, převážně maďarských, která majitelé dováží ze známých vinařství i malých vinných sklípků. Podniku si brzy po otevření všimli i michelinští komisaři a již po necelých třech letech, v roce 2014, mohla Borkonyha oslavit zisk první michelinské hvězdy.

O mimořádné popularitě Borkonyhy svědčí i fakt, že zájem o večeře zde dvojnásobně převyšuje kapacitu. Při návštěvě Budapešti byste si sem tedy jen těžko mohli zajít „jen tak z ulice“…. většinou je plno. Mezi hosty, které Borkonyha hostila, najdete i řadu hvězdných jmen, například Catherine Deneuve, Jeremy Irons, členové skupiny Rammstein, Will Ferrell, oscarový filmový režisér Ron Howard – a také třeba Jiří Menzel.

Spojte gastronomické zážitky s ubytováním a neomezenou relaxací: Nabízíme posledních pár volných pokojů v termínu konání Karlovského gastrofestivalu ve Spa hotelu Lanterna a Wellness hotelu Horal. Více informací a rezervace.

Při Karlovském gastrofestivalu si michelinské menu můžete užít ve Spa hotelu Lanterna při Michelinské galavečeři (1. 10.) a Michelinském obědu (2. 10.). Letos jsme nově nabídku galavečeří obohatili o "předkrm" v podobě Ladění na Karlovský gastrofestival s Pavlem Sapíkem (28. a 30. 9.)

 

Michelinská galavečeře 1. 10. 2016

Vychutnejte si menu se speciálním výběrem maďarských vín, která nejsou na českém trhu běžně dostupná!

Menu Michelinské galavečeře

(ilustrační foto)


Michelinský oběd 2. 10. 2016

Menu Michelinského oběda

 

 

Ladění na Karlovský gastrofestival s Pavlem Sapíkem 28. a 30. 9. 2016

Degustační večer s šéfkuchařem Terasy U Zlatné studně Praha.
Restaurace Terasa U Zlaté studně je držitelem mnoha gastronomických ocenění – získala mimo jiné titul nejlepší restaurace České republiky v publikaci Maurerův výběr Grand Restaurant 2012 a 2015.  V roce 2015 vyhrála ocenění jako Nejlepší restaurace v České republice podle Travellers‘ Choice Awards 2015 a Nejlepší luxusní hotel v Evropě. O jejich službách i kuchyni se dozvíte například zde.

Menu galavečeře: