VALACHY BLOG: Se zelím nebo šípkovou? Oscarový večer s Jiřím Menzelem nabídne filmové menu

Kanec se zelím nebo šípkovou omáčkou? Takřka hamletovské dilema myslivců z legendárních Slavnostní sněženek režiséra Jiřího Menzela řešili v minulých dnech také kuchaři Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.

V sobotu 28. ledna 2017 se v hotelové zážitkové restauraci Vyhlídka uskutečnil další z degustačních večerů, které do Spa hotelu Lanterna pravidelně lákají milovníky neobvyklých gurmánských zážitků. Tentokrát se konal na počest a za osobní účasti Jiřího Menzela, k jeho narozeninám a připomenutí letošního výročí 50 let od premiéry celosvětově nejznámějšího filmu oceněného Oscarem, Ostře sledovaných vlaků.

Kuchaři se rozhodli menu pojmout jako poctu Menzelovým filmům a inspirovali se jejich gastronomií. Slavná kančí kýta v menu nemohla chybět. „Pokud jde o přílohu, po krátké diskusi, která rozhodně nebyla tak dramatická jako ve Slavnostech sněženek, jsme dali přednost šípkové omáčce,“ poodhalil jeden z chodů šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík.

Menu společně s kuchaři sestavil odborník na gastronomii a etiketu stolování ze Slezské univerzity v Opavě Alexandr Burda, jenž večerem provázel. Hosté ochutnali také třeba Otíkovu králičí paštiku či zebru na habešský způsob, chyběla ani piva z Dalešického pivovaru a další speciality.

Další degustační večer nazvaný Oscarový večer s Jiřím Menzelem se bude konat 2. června. Hosté, kteří spojí návštěvu večera s ubytováním, mohou využít zvýhodněnou cenu menu a zároveň spojit gastronomický zážitek s relaxací v hotelovém spa nebo letní přírodě Beskyd.

Kromě Oscarového večera s Jiřím Menzelem chystá Spa hotel Lanterna na nejbližší měsíce další atraktivní akci a to degustační večer s Pavlem Sapíkem, šéfkuchařem Terasy U Zlaté studně. Ten k přípravě menu jako hosta přizval i svého otce, rovněž vyhlášeného šéfkuchaře Jaroslava Sapíka. Neobvyklý duel otce a syna Sapíkových se uskuteční 8. dubna. Za tři týdny poté, 1. května, bude Spa hotel Lanterna opět hostit degustační večer s etiketou stolování Ladislava Špačka, který pro velký zájem zopakujeme také 1. 12. 2017.


   

NÁŠ TIP: Užijte si příjemnou relaxaci ve wellness naplno se Zimní dovolenou v Beskydech 2017. Ubytování dětí zdarma, skipas a neomezený vstup do termálních bazénů, saunového světa a kardio fitness Wellness Horal.