TOP 10 Karlovského gastrofestivalu

Doporučujeme vám, co byste si rozhodně neměli nechat ujít na Karlovském gastrofestivalu.

  1. Michelinský oběd a Galavečeře s Miguelem Rochou Vieirou – jedinečná příležitost ochutnat špičkovou gastronomii v podání držitele prestižní michelinské hvězdy (6. 10. v hotelu Lanterna)
  2. Valašské frgály – tuto nejtypičtější valašskou pochoutku budou nabízet prodejci na mezinárodním farmářském trhu, můžete také ochutnávat při soutěži o nejlepší valašský frgál v neděli 7. 10.
  3. Králičí menu – restaurace hotelu Lanterna nabídne pokrmy, které vzešly z letošní soutěže O nejlepší valašský recept, tématicky zaměřené právě na králičí maso
  4. Maďarské uzeniny z mangalicemangalica je maďarské plemeno prasat, které je pro svou šťavnatost a obsah zdravého cholesterolu nazýváno také „bio-prase“. Dodává vynikající chuť typickým maďarským uzeninám – uheráku či čabajce. K dostání budou na farmářském trhu, k ochutnání také na Maďarské galavečeři (6. 10. v hotelu Horal).
  5. Italský pršut a tiramisu – pro velký úspěch se vrátí loňští hosté z italské obce Sauris, v Gril srubu Razula budou servírovat italské speciality a nabídnou pršut, sýry, pivo Zahre a další produkty
  6. Zabíjačka – neodmyslitelně patří k Valašsku, tradičně u hotelu Galik můžete ochutnat tlačenky, jitrnice a další zabíjačkové speciality, v prodeji budou také na farmářském trhu
  7. Mezinárodní farmářský trh – zcela jedinečnou příležitost nakoupit regionální valašské i maďarské produkty nabídne trh u Hotelu Pod Javorem (sobota a neděle od 10 do 18 hodin). Valašské produkty nabídnou tři desítky producentů, doplní je desítka farmářů z Maďarska.
  8. Sobotní večerní programy – neodjíždějte v sobotu domů hned poté, co úderem 18. hodiny skončí Gastro tour. V gurmánských zážitcích můžete pokračovat na galavečeřích v hotelech Lanterna a Horal. Zajít můžete i na Zakarpatskou veselici, vystoupení kapely Dareband, posezení s živou muzikou v hospodě nebo barmanský večer.
  9. Kuchařské show – třikrát denně v sobotu i neděli budou svůj um předvádět profesionální kuchaři u hotelu Horal. Zúčastní se mj. tým HORECA a Milan Macháček, vítěz soutěže Gourmet team Challenge 2010
  10. Vzlety v horkovzdušném balonu – podívejte se na údolí Léskové z výšky. Při příznivém počasí se budou u Gril srubu Razula konat krátké vzlety v horkovzdušném balonu pro jednotlivce i rodiny.