Odhalte Tajemství černých lanýžů ve Spa hotelu Lanterna

Každý rok na podzim je italská oblast Piemonte v obležení gurmánů: milovníků dobrého vína a zejména lanýžů. Obě delikatesy, nerozlučně spjaté s Piemontem, můžete začátkem prosince ochutnat na Valašsku, ve Spa hotelu Lanterna.

 

Přímo z oblasti Piemonte pro vás během prvního prosincového týdne přivezeme do Velkých Karlovic čerstvé černé lanýže a tým Spa hotelu Lanterna pod vedením šéfkuchaře Pavla Václavíka je promění v jedinečné čtyřchodové menu.

Menu bude snoubeno s víny, která pro vás osobně vybral přímo v Piemontu sommelier Spa hotelu Lanterna Miroslav Sochora.

Dopřejte si tento jedinečný gurmánský zážitek. Doporučujeme i pro předvánoční posezení s přáteli či obchodními partnery. Počet míst je omezen, rezervujte si váš stůl včas!

Tajemství černých lanýžů

Rezervace: rezervace@valachy.cz, tel. 571 477 300

 Menu:

Vína k jednotlivým chodům:

* Vína nejsou zahrnuta v ceně menu, lze je k jednotlivým chodům přiobjednat zvlášť. 

Co je lanýž a další zajímavosti

Lanýž je vzácný druh houby, která patří mezi nejdražší a zároveň nejvyhledávanější delikatesy na světě. Vyskytuje se především ve Středomoří, nejvíce v Itálii - v dubových či jiných listnatých lesích, v divoké přírodě.

Lanýž "roste" pod zemí v hloubce 20 i více cm, proto není jednoduché jej objevit a získat. Pro vyhledávání lanýžů se v Itálii využívají speciálně cvičení psi, ve Francii prasata.

Hlavní lanýžová sezóna je v období od října do začátku prosince. V gastronomii se využívá černý lanýž a bílý lanýž. Jídlu dodává jedinečnou chuť. Využívá se jak syrový, kdy se jeho plátky strouhají přímo na pokrm, tak i tepelně upravený, přidává se také do oleje, másla či soli.