Spa hotel Lanterna láká na raw vegetariánské menu o šesti chodech

Kuchaři Spa hotelu Lanterna připravili novinku, která jistě potěší milovníky lehkých a bezmasých pokrmů. Hotelová zážitková restaurace Vyhlídka od května nabídne hostům nové šestichodové menu, sestavené v plně vegetariánské verzi, navíc v souladu se zásadami raw.

RAW menu nejen pro vegetariány

„Věříme, že touto novinkou potěšíme nejen vegetariány, ale i všechny ty, kteří si s příchodem jarních a letních měsíců rádi pochutnají na lehčích bezmasých pokrmech nebo prostě chtějí vyzkoušet něco jiného. Raw pokrmy jsou připraveny bez tepelné úpravy, díky čemuž jsou lépe stravitelné a mají také mimořádně vysokou výživovou hodnotu, protože si uchovají větší množství cenných živin, vitamínů a důležitých enzymů,“ popisuje šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka.

Menu je sestaveno ze sezónně dostupných a lehce stravitelných druhů zeleniny i ovoce. Zajímavostí je např. polévka v podobě smoothie ze špenátu a mladého ječmene, servírovaná postudenu, hlavním chodem jsou cuketové roládky s feta sýrem a zeleninovým tartarem a jako dezert kuchaři zvolili mezi hosty velmi oblíbený jahodový sorbet s čerstvým ovocem.

Degustační menu si rezervujte minimálně 1 den předem: +420 571 477 300 nebo lanterna@valachy.cz. Cena menu je 990 Kč.

     

Raw vegetariánské menu Spa hotelu Lanterna:

Menu je v nabídce od 1. května do 31. srpna 2018



Připravujeme: Degustační menu inspirované michelinskými šéfkuchaři

Kromě raw vegetariánského menu je v květnu a červnu v nabídce zážitkové restaurace Vyhlídka ještě „standardní“ degustační menu zahrnující také masité pokrmy. Tentokrát nese doslova „hvězdné“ téma.

Kuchaři se při přípravě tohoto menu nechali inspirovat spoluprací s michelinskými šéfkuchaři: Toni Mörwald (Rakousko), Roman Paulus (Česká republika) a Ákos Sárközi (Maďarsko), kteří ve Spa hotelu Lanterna v minulosti postupně působili při Karlovském gastrofestivalu při přípravě tradičních Michelinských galavečeří. Jednotlivé chody jsou inspirovány vybranými pokrmy, které kuchaře Lanterny nejvíce zaujaly.

Menu bude snoubeno s víny prémiového vinařství Špalek.

V pátek 22. 6. bude menu uvedeno za přítomnosti šéfkuchaře Josefa Tydlačky a majitele vinařství M. Špalka. Nutná rezervace předem (+420 571 477 300, e-mail: lanterna@valachy.cz), počet míst omezen.

Degustační menu inspirované michelinskými kuchaři podáváme v zážitkové restauraci Vyhlídka v termínu 1. 5. - 30. 6. 2018