Soutěž o nejlepší sýr v hotelu Lanterna vyhrála Biofarma Horut

Celkem 27 vzorků sýrů se sešlo na 7. ročníku soutěže O nejlepší valašský sýr, která se konala v sobotu 8. července ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.

Své produkty zde přijeli představit regionální výrobci - zástupci farem v okolí i drobní zemědělci, kteří vyrábějí spíše pro sebe a své známé. Vítězem se stala Biofarma Horut z Rožnova pod Radhoštěm, s nízkotučným horským kravským sýrem.

Sýry z rodinné zemědělské bio farmy manželů Horutových jsou velice oblíbené i mezi našimi hosty: ochutnat je můžete v nabídce snídaňového bufé, jídelního lístku i Degustačního menu s vinařstvím Veverka ve Spa hotelu Lanterna.

  

V soutěži byly zastoupeny sýry kozí a kravské, v menší míře také ovčí. "Ovčí sýry, ačkoliv měly na valašsku v minulosti největší tradici, tak v soutěži se pro svou pracnost a menší výtěžnost z mléka objevují bohužel jen zřídka. Je to výzva do dalších let!,“ zhodnotila vedoucí Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

Soutěž se těšila velkému zájmu návštěvníků, kteří také mohli sami hlasovat, který sýr jim nejvíc chutná. V hlasování návštěvníků zvítězil sýr Greyer od biofarmy Horut z Rožnova.


Výsledky soutěže O nejlepší valašský sýr 2017:

Hlasování veřejnosti