Pstruzi, jehněčí maso, medvědí česnek: menu Lanterny láká na novinky od farmářů

Spa hotel Lanterna před letní sezónou rozšířil řady regionálních dodavatelů, kteří zásobují hotelovou kuchyni místními produkty. Ty se prolínají celým sezónním menu – od předkrmů až po dezerty.

„Nově si mohou hosté pochutnat například na čerstvých rybách od našeho nového dodavatele, chovatele Mirka Halamíčka z Rožnova pod Radhoštěm a to na filetu ze pstruha s lístky špenátu a opečenými brambory. Novinkou jsou také bylinky, sušené ovoce a jedlé květy od Sušírny Svatého Františka z Vlachovic.

Letní menu Spa hotelu Lanterna si můžete prohlédnout zde.

V menu nechybí ani hovězí líčka na červeném víně s pečenou kořenovou zeleninou, která patří k nejpopulárnějším stálicím hotelové restaurace. Hovězí, ale také jehněčí maso kuchaři objednávají z Farmy Rudimov, která si díky vysoké kvalitě nachází cestu do nejlepších restaurací v České republice včetně těch michelinských. V letním menu mohou návštěvníci ochutnat třeba hovězí líčka na červeném víně s pečenou kořenovou zeleninou nebo jehněčí kýtu na rozmarýnu se šalotkou, pečenými brambory a dipem z medvědího česneku.

  

Chuťově velmi zajímavou novinkou je bio sýr Sainte Maure s popelem z jehličí, který speciálně pro Lanternu připravuje tradiční a dvorní dodavatel, Biofarma Horut z Rožnova pod Radhoštěm. Z produkce tohoto rodinného podniku s tradicí od roku 2001 najdou hosté v menu i další pokrmy, například předkrm v podobě grilovaného dolnopaseckého bio sýru s lístky salátu.

Sýry od Horuta jsou tradičně i součástí snídaňového bufé, které nově doplnily uzeniny z řeznictví H+H z Nového Jičína, jehož produkty byly oceněny značkami Regionální potravina roku i Klasa. Zajímavostí nabídky snídaní v hotelu Lanterna jsou i smoothie koktejly, připravované denně čerstvé s přídavkem superpotravin, což je zatím v České republice spíše výjimkou.  

Spa hotel Lanterna se nachází v Beskydech, v regionu Valašska, které je vyhlášené řadou typických specialit. Hotel se zaměřuje na tradiční valašskou gastronomii, kterou hostům servíruje v moderní formě, v souladu se spa a wellness filozofií. V nabídce nechybí jedna z nejtypičtějších krajových specialit, valašská kyselice se zelím a uzeným masem, nebo halušky. „ I ty jsou na Valašsku díky blízkosti Slovenska jako doma. U nás se jim někdy také říká kúsky. Pro letní období jsme zvolili variantu halušek se smetanou a lístky špenátu,“ popisuje Pavel Václavík.  

Mezi předkrmy, které mohou v létě posloužit i jako lehký oběd, jsou šneci na česnekovém másle se zeleninovým kaviárem. „Šneci jsou vnímáni jako francouzská delikatesa, ale historicky se objevovali i na českém a moravském jídelním stole, i na Valašsku. Máme šneky z domácích chovů,“ doplňuje Pavel Václavík.    

A co vybrat jako zákusek ke kávě? Třeba cheesecake ze sýru z Biofarmy Horut nebo čerstvé frgály od pekařek Resortu Valachy. Půvabnou barevnou tečkou za posezením v restauraci může být také pestrobarevný borůvkový piškot s citronovou zmrzlinou, karamelovou omáčkou a lesním ovocem.