Porcování medvěda s Jaroslavem a Pavlem Sapíkovými

Nejznámější české rodinné duo šéfkuchařů - Pavel Sapík a jeho otec Jaroslav - se po necelém roce opět vrací do Spa hotelu Lanterna. Zveme vás na další degustační večer v jejich režii, tentokrát s ochutnávkou jedinečných medvědích specialit, které jsou v nabídce restaurací naprostou raritou.

Nenechte si ujít souhru dvou skvělých hostujících šéfkuchařůzkušeného týmu Spa hotelu Lanterna pod vedením šéfkuchaře Pavla Václavíka.

Pavel Sapík léta šéfuje věhlasné restauraci Terasa U Zlaté studně, která je držitelem prestižních ocenění a je vysoce hodnocena návštěvníky i odborníky.

Neméně známý Jaroslav Sapík vařil mimo jiné i na Pražském hradě, vede vlastní podnik v Klokočné - a je považován i za experta právě na medvědí maso, které příležitostně připravuje ve své restauraci.

Jednotlivé chody uvede a garantem servisu bude ředitel hotelu U Zlaté studně Michal Motyčka.

V menu soboty 20. ledna naleznete jak pokrmy z medvědího masa, které bude pro tuto příležitost dodáno ze Slovinska, tak i další speciality. Doporučujeme spojit s ubytováním a relaxací ve Spa hotelu Lanterna.

Navíc v neděli 21. ledna můžete ochutnat tříchodové obědové menu.

Přečtěte si rozhovor s Jaroslavem Sapíkem pro Lidovky.cz o tom, v čem je medvědí maso tak mimořádné a proč je tak vzácné v nabídce restaurací.

Porcování medvěda s Jaroslavem a Pavlem Sapíkovými

Cena degustačního večera s ubytováním:

Cena s ubytováním platí při obsazení pokoje ve Spa hotelu Lanterna minimálně 2 dospělými osobami, zahrnuje 1x degustační večer Porcování medvěda, 1x večeře formou bufé, 2x snídaně, neomezený vstup do L-Spa a Wellness Horal, wifi, parkování u hotelu. Na tuto akci nelze využít žádné slevy a nelze ji kombinovat s akčními či jinými zvýhodněnými nabídkami.  

Sobotní degustační menu podávané se selekcí vín

Omezená kapacita (max. 40 míst na termín), rezervujte si svou účast včas. Rezervace: tel. 571 477 300, lanterna@valachy.cz. Degustační menu bude snoubeno s vybranými víny. Změna v menu vyhrazena.

      

Nedělní oběd s Jaroslavem a Pavlem Sapíkovými 

Degustační menu podávané se selekcí vín

Omezená kapacita (max. 40 míst na termín), rezervujte si svou účast včas. Rezervace: tel. 571 477 300, lanterna@valachy.cz. Degustační menu bude snoubeno s vybranými víny. Změna v menu vyhrazena.


Pavel Sapík

Pavel Sapík je šéfkuchařem vyhlášené pražské restaurace Terasa U Zlaté studně již déle než 10 let. V sezoně 2001/2002 získal ocenění Kuchař roku, jeho největším úspěchem je zlatá medaile z kuchařské olympiády v Singapuru. Své umění zdokonaloval na zahraničních stážích, v Česku získal zkušenosti v předních pražských restauracích, jakými jsou například Circle Line Flambeé nebo Alcron.

Pod jeho velením získala Terasa U Zlaté studně řadu ocenění - mimo jiné titul nejlepší restaurace České republiky v publikaci Maurerův výběr Grand Restaurant 2012 a 2015.  V roce 2015 vyhrála ocenění Nejlepší restaurace v České republice podle Travellers' Choice Awards 2015, za rok 2017 byla zařazena do TOP 20 restaurací v Evropě dle TripAdvisoru.

Se Spa hotelem Lanterna spolupracuje dlouhodobě na kvalitě služeb a servisu, školení personálu. V roce 2016 zahajovalo jeho degustační menu Karlovský gastrofestival a pravidelně se vrací také při příležitosti dalších degustačních večerů.

Jaroslav Sapík

Tohoto vyhlášeného šéfkuchaře můžete znát například z pořadu Česko na talíři. Na svém kontě má řadu ocenění i čestných uznání z domácích i mezinárodních soutěží. V roce 2009 znovuobnovil Československý svaz kuchařů, jehož členem je i jeho syn. Řadu let spolupracuje s Pražským hradem a je zarytým obhájcem české kuchyně, jejíž kvalitu by rád vrátil do pozice, kterou zastávala na počátku minulého století.

Připomeňte si atmosféru předchozích akcí. Fotoreportáž z Ladění na Karlovský gastrofestival 2016 s Pavlem Sapíkem ZDE, fotoreportáž z akce obou šéfů v dubnu 2017 ZDE.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.