Ochutnejte Letní Itálii v restauraci Vyhlídka

Lehká, svěží, nekomplikovaná, postavená na kvalitních čerstvých surovinách – taková je tradiční italská gastronomie. Není tedy divu, že právě v letním období, které přeje lehkým a jednoduchým pokrmům, se Itálie stala hlavním tématem nového menu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna.

„Valašsko a Itálie mají v gastronomii mnoho společného. Pokrmy jsou jednoduché, založené na tom, aby vynikla chuť vybrané suroviny. Nové menu je průřezem italskými tradičními známými i méně známými pokrmy, které jsme ztvárnili „po našem“, s nádechem Valašska,“ říká šéfkuchař Pavel Václavík.

Předkrm menu potěší milovníky letních jahod, které jsou servírovány s kachními prsíčky a řepnými lístky.

Nechybí ani tradiční italské Vitello Tonnato, jehož základem jsou studené plátky telecího masa. V rámci menu Letní Itálie je kuchaři dozdobili neobvyklým, ale chuťově zajímavým kaviárem z kořenové zeleniny a bazalkovým chlebem (pečivem obarveným bazalkou).

Co by byla italská gastronomie bez těstovin všech možných tvarů? V menu restaurace Vyhlídka ochutnáte takzvané tagliolini – tenčí těstoviny kruhového profilu, v podání kuchařů Lanterny vylepšené o tradiční valašskou surovinu – mák.


     

 

Hlavní chod - vepřová líčka - koresponduje s oblibou Italů v delikatesách z různých částí masa. „Hovězí líčka připravujeme v naší hotelové kuchyni vcelku běžně. Vepřová nejsou tak běžná, přitom jsou jemnější, šťavnatější. Mě osobně tato surovina nadchla,“ dodává Pavel Václavík.

Třešinkou na dortu je sladká tečka na závěr. Tradičnímu mascarpone dali kuchaři moderní podobu a vyšperkovali jeho chuť vlastnoručně vyráběným pomerančovým sorbetem

Menu je v nabídce zážitkové restaurace Vyhlídka v červenci a srpnu 2016.

 


Ceny a cenová zvýhodnění
Rezervace
Restaurace Vyhlídka