Objevte Krásnou českou kuchyni ve Spa hotelu Lanterna

Máte rádi tradiční českou a moravskou kuchyni? Pak vás určitě potěší nové jarní menu, které nabízí zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna od 1. března do 30. dubna 2016. Těšte se na výběr nejtypičtějších specialit, ztvárněných poněkud jinak, než jste zvyklí.

Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík pojal nové menu Krásná česká kuchyně jako poctu tradiční gastronomii a surovinám. Těm nejtypičtějším a nejoblíbenějším českým a moravským specialitám vtiskl neotřelou podobu s valašským akcentem a důrazem na zážitkovou gastronomii, která potěší vaše chuťové pohárky i zrak.

Více o zážitkové restauraci Vyhlídka

Nejen příjemnou chutí, ale i svým vzhledem jistě zaujme hned první chod - předkrm, který je variací na tradiční vítání hostů chlebem se solí a pochutinou ze zásob „co dům dal“. V duchu Valašska je servírován horský bio sýr z nedaleké Biofarmy Miroslava Horuta s marinovanou hruškou, sýrovým chipsem a tyčinkou z podmáslového chleba.

„Horutovy bio sýry mají své stálé místo v jídelním lístku Spa hotelu Lanterna v rámci snídaní, obědů i večeří. Horský sýr, zařazený do aktuálního menu, je u nás novinkou. Jde o vítěze loňského ročníku soutěže O nejlepší sýr, kterou pořádáme každoročně na začátku léta,“ říká Pavel Václavík.

Ve výběru polévek vsadil šéfkuchař na kulajdu. Hostům je servírována se zastřeným vejcem, koprovým gelem a hřibem kukmákem. Zajímavostí chodu je dnes tolik aktuální důraz na maximální využití surovin v kuchyni – vejce je zdobeno slámou z bramborových slupek. „Ačkoli jsou v kuchyni vnímány jako odpad, ve skutečnosti je to velká delikatesa s výraznou chutí,“ vypráví Pavel Václavík.

Velmi zdravé, ale v kuchyni méně používané maso příjemných chuťových vlastností představí třetí chod. Prsa z perličky jsou podlévaná smržovou omáčkou, připravenou z jedné z nejchutnějších tuzemských hub, přezdívané český lanýž.

Nechybí ani valašská variace na vepřo-knedlo-zelo, v pojetí Pavla Václavíka využívající lehké cibulové zelí s rozinkami a typické valašské žemlové knedlíčky.

Tečkou za menu je žloutkový krém jako neobvyklá varianta oblíbené polevy k dukátovým buchtičkám, s domácí rumovou zmrzlinou. Ke kávě hosté ochutnají ještě čokoládovou pralinku od místní cukrářky.

Třešinkou na dortu gurmánského zážitku je výběr vín ke každému chodu, špičkový servis a příjemné prostředí restaurace, která přes prosklené stěny nabízí krásný výhled do údolí.

Menu:

 


Ceny a cenová zvýhodnění