Novému menu Vyhlídky dominují jarní suroviny, nově je i ve vegetariánské verzi

Medvědí česnek, chřest, kopřivy, pampelišky, mladá zelenina a další jarní suroviny dominují novému menu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Šestichodové menu bude v nabídce až do konce června, navíc nově i ve vegetariánské variantě.

Kuchaři menu Vyhlídky obměňují každé dva měsíce, letos je vždy snoubeno s víny jednoho vybraného vinařství - tentokrát byla zvolena vína Reisten.

  

V menu nechybí nejen sezónní suroviny, ale i produkty regionálních farmářů, s nimiž hotel pravidelně spolupracuje. „Kromě našeho tradičního dodavatele, Biofarmy Horut z Rožnova pod Radhoštěm, která nám vozí sýry, se hosté poprvé mohou seznámit i s ekozemědělci Fryzelkovými z Vlachovic. Ti k nám budou dodávat bylinky a jedlé květy. Pro menu nám dodali medvědí česnek na polévku a sušená jablka pro chutney, které je součástí předkrmu,“ popisuje Pavel Václavík. Hlavní surovinou předkrmu je Horutova novinka – kravský zrající sýr Sainte Maure s popelem ze smrkového jehličí, který farma vyrobila přímo na míru Lanterny. Kuchaři jej doplnili o koblížek s kopřivami.

Regionální produkty zastupuje také pohanka ze Šmajstrlova mlýna, servírovaná v podobě nočku k jednomu z hlavních chodů – telecímu válečku v sous vide úpravě s chřestem. „V druhém hlavním chodu zase vůbec poprvé využíváme kohoutí maso. Roládka na červeném víně je doplněná mrkvovým a celerovým pyré a chipsem z petrželky. Je to moje oblíbené jídlo z dětství,“ popisuje Pavel Václavík.

  

Žhavou novinkou nového menu je, že si ho mohou nově vychutnat i vegetariáni. „Hostů, kteří nejí maso, ale rádi by si naši zážitkovou gastronomii dopřáli, je stále více. Rozhodli jsme se proto pro ně připravit i kompletní vegetariánskou verzi. Přizpůsobeny jsou dva z šesti chodů,“ popisuje šéfkuchař Pavel Václavík.

Jako dezert pak kuchaři zvolili čokoládovou kouli s kousky ovoce, pomerančovým piškotem a malinovým sorbetem, přelitou jablečnou omáčkou s vanilkou. Koule se po přelití omáčkou efektně otevírá přímo před zraky hostů. „Kdykoli jsme ji měli v nabídce, vždy se u hostů těšila velkému zájmu. Věříme, že to bude ta pravá třešinka na dortu jarního menu,“ uzavírá Pavel Václavík.


Ceny a cenová zvýhodnění

Rezervace

Restaurace Vyhlídka