Cocktail bar při gastrofestivalu přivítal mistra českého barmanství

Čtvrtý ročník Karlovského gastrofestivalu, který se konal 5. až 7. října ve Velkých Karlovicích v údolí Leskové, přilákal přibližně 10 tisíc příznivců dobrého jídla a pití.

Již druhým rokem byly do programu Karlovského gastrofestivalu zařazeny barmanské večery, které proběhly v Cocktail baru hotelu Lanterna. Uskutečnily se pod záštitou společnosti Jan Becher Pernod Ricard a proto asi nikoho nepřekvapí, že průvodcem těmito večery byl Alexander Mikšovic.

Téma prvního večera „Champagne Night - Perrier Jouet a G. H. Mumm“ přilákalo do Cocktail baru přibližně 50 hostů, kteří v tento večer ochutnali v rámci řízené degustace například G. H. Mumm Brut Cordon Rouge, Perrier Jouet Grand Brut, Perrier Jouet Grand Brut Rose a Perrier Jouet Belle Epoque 2004 Brut. Večer zpestřila i mixologická část, kterou si připravil barman Petr Novotný.

Sobotní večer "Havana Club Night” byl rovněž v režii Alexandra Mikšovice. Obsluha hostům postupně servírovala šest vzorků rumů Havana Club okořeněných o komentář předního odborníka. Výměna proběhla pouze za barovým pultem, kam se pro druhý večer postavil barman Petr Slovák, aby z prezentovaných rumů umíchal několik speciálních cocktailů.

Po oba večery doplňovala dobré pití především skvělá atmosféra. Český barmanský James Bond ve spolupráci s barmany Cocktail baru Lanterna vytvořili opravdu nezapomenutelnou událost.

Petr Slovák, barman Cocktail baru Lanterna