Soutěž o nejlepší recept vyhrála králičí polévka s pohankou a červenou řepou

Králičí polévka s pohankou a červenou řepou od Věry Tománkové se stala vítězem 2. ročníku soutěže o Nejlepší valašský recept, kterou uspořádal Resort Valachy ve Velkých Karlovicích. Kuchařky a kuchaři do soutěže zaslali přes osm desítek receptů.

5. místo - Králík na česneku a šlehačce

Autor: Renata Nachtneblová, Újezd u Brna

Suroviny

Postup

Králíka naporcujeme, jednotlivé kousky osolíme a vydatně potřeme rozmačkaným česnekem. Necháme 24 hodin odležet v lednici, poté dáme do pekáče, na každý kousek položíme plátek anglické slaniny a silnější kolečko cibule. Podlijeme trochou vývaru nebo vody, přikryjeme a pečeme v rozehřáté troubě do změknutí. Když je maso téměř hotové, zalijeme šlehačkou a kousky masa posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Necháme zapéci a podáváme s novými bramborami s petrželkou. Jako příloha se hodí ledový salát.

Názor Pavla Václavíka, šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna: „Trochu jiná a velmi chutná varianta králíka na smetaně díky použití cibule, slaniny a sýra.“