Soutěž o nejlepší recept vyhrála králičí polévka s pohankou a červenou řepou

Králičí polévka s pohankou a červenou řepou od Věry Tománkové se stala vítězem 2. ročníku soutěže o Nejlepší valašský recept, kterou uspořádal Resort Valachy ve Velkých Karlovicích. Kuchařky a kuchaři do soutěže zaslali přes osm desítek receptů.

4. místo - Králík nadivoko

Autor: Marie Svobodová, Zdounky

Suroviny


Postup

Králíka rozdělíme na šest dílů, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit. Vložíme maso a necháme ho zatáhnout. Přisypeme koření a zalijeme vínem. Zvolna dusíme. Před dohotovením přisypeme houby (mohou být i sušené), a ještě krátce společně podusíme. Podáváme s brambory.

Názor Pavla Václavíka, šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna: „Houby a červené víno dodávají pokrmu výraznou chuť. Podobný recept vaříme často pro naše hosty, velmi se mi líbí použití hub, které se u nás na Valašsku hojně rostou.“