Soutěž o nejlepší recept vyhrála králičí polévka s pohankou a červenou řepou

Králičí polévka s pohankou a červenou řepou od Věry Tománkové se stala vítězem 2. ročníku soutěže o Nejlepší valašský recept, kterou uspořádal Resort Valachy ve Velkých Karlovicích. Kuchařky a kuchaři do soutěže zaslali přes osm desítek receptů.

2. místo - Králík pana faráře

Autor: Jitka Kobsinková, Uherský Brod

Suroviny

Na marinádu:

Postup

Česnek utřeme se solí, přidáme nahrubo nastrouhanou cibuli, zázvor, mletou papriku, šťávu z citronu a vše promícháme. Králíka potřeme marinádou a necháme do druhého dne v chladu odležet. Druhý den vymažeme pekáček máslem, přidáme nakrájenou slaninu, vložíme králíka, podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka s občasným přeléváním šťávou.

Názor Pavla Václavíka, šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna: „První věcí, která mne u tohoto receptu zaujala, byl název. Poté také použití zázvoru, který dodává pokrmu jemně štiplavou, ostřejší chuť. Tento recept měl velký ohlas i u našich hostů.“