Soutěž o nejlepší recept vyhrála králičí polévka s pohankou a červenou řepou

Králičí polévka s pohankou a červenou řepou od Věry Tománkové se stala vítězem 2. ročníku soutěže o Nejlepší valašský recept, kterou uspořádal Resort Valachy ve Velkých Karlovicích. Kuchařky a kuchaři do soutěže zaslali přes osm desítek receptů.

1. místo - Králičí polévka s pohankou a červenou řepou

Autor: Věra Tománková, Štítná nad Vláří

Suroviny

Postup

Omytou červenou řepu uvaříme zvlášť. Do jiného hrnce dáme vařit králičí maso, osolíme, přidáme celý pepř a bobkový list. Vaříme pomalu, až maso změkne, pak ho vybereme, do vývaru přidáme mrkev, nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou uvařenou řepu a vaříme vše společně. Na závěr přidáme obrané maso a zavaříme pohanku, kterou promícháváme, aby se nepřipálila.

Názor Pavla Václavíka, šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna: „Překvapení tohoto ročníku soutěže. Nečekaně jednoduchá a levná, přitom velmi chutná polévka, díky použití pohanky a  červené řepy také zdravá. Výhodou je, že při její přípravě lze zužitkovat také jiné části králíka než stehna, které většinou nenajdou při vaření jiné uplatnění.“